Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (http://www.vital.hu)

Grillezett marha



Hozzávalók/4 adag

• 4 vastag szelet marhahús (lehet steakhús vagy hátszín)

• só,

• citromlé

• bors

• 2 ek. olívaolaj

• 2 ek. fenyőmagolaj

• 4 ek. mustrár

• 1 ek. marhasült fűszerkeverék [1]

 

Elkészítés

Előkészítjük a marhahúst:

mindkét oldalát forró serpenyőben, kevés olívaolajon 1-2 percig hőkezeljük, majd félretesszük kihűlni.

Pácolás:

a fűszerkeveréket a húsra dörzsöljük, külön tálkában kikeverjük a mustárt a citromlével, a fenyőmag- és olívaolajjal, a húsok mindkét oldalát megfürdetjük a mustáros pácban. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk.

Sütés:

A sütés hosszabb időt vesz igénybe. A legbiztosabban egy fa fogpiszkáló segítségével ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a marha: szúrjuk a húsba a fogpiszkálót, ha nem színeződik be, elkészült a lakoma.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
http://www.vital.hu/grillezett_marha