2016. Február 06. szombat
Németországban a legfrissebb felmérések szerint a lakosság fele fogyókúrázik, hogy az ünnepek alatt nyugodt lélekkel lakmározhasson. A diétázáshoz sokan egy egyszerű koktélt használnak. Hogy hatásos-e, arról nem szólnak a tudósítások.

A decemberi fogyókúraszezon sztárja minden kétséget kizáróan egy fogyókúrás víz, azaz „Schlank-Wasser”, aminek fogyasztása mellett a gyártó szerint senkinek sem kell szenvedni, és négy nap alatt három kilótól könnyen megszabadulhat. Ráadásul úgy, hogy  14 centimétert veszít has-, csípő- és fenékméretéből.

fogyás, víz

A recept tulajdonképpen nem is német, hanem amerikai eredetű, mégpedig egy New York-i táplálkozástudományi szakember találmánya. Németországban azonban szinte megőrülnek érte a vásárlók.

A  fogyasztó vízben gyömbér, uborka, citrom és mentalevél található. A szakértők szerint a víz önmagában csökkenti az éhségérzetet, „kiűzi” a salakanyagokat és zsírégető hatása is van. A gyömbér segíti a gyomor-, illetve a bélrendszer működését. Az uborka vizelethajtó, szabályozza az anyagcserét, erősíti a gyomornyálkahártyát és az immunrendszert. A citrom jótékony hatással van az emésztésre és a vérkeringésre, és általános víztelenítő, egyben méregtelenítő hatása van. A mentalevél pedig ugyancsak csillapítja az éhséget, és segíti az epeműködést, ezáltal pedig az anyagcserét.

A csodavizet bárki elkészítheti otthon, nem kell hozzá más, mint két liter víz, egy friss, 2-3 centiméteres megpucolt és felvágott gyömbér, egy vékony szeletekre vágott, közepes méretű uborka, egy szintén közepes nagyságú és felszeletelt citrom, valamint pontosan 12 darab mentalevél. A hozzávalókat a vízbe kell tenni, és egy éjszakén keresztül a hűtőben kell tárolni, hogy ezáltal az aromák megfelelően összekeveredhessenek.

Ezek után már nincs  más hátra, mint az, hogy a vízből négy napon keresztül reggel, délben és este étkezés után egy pohárral fogyasszanak, és – legalábbis a szakértők szerint – garantált a négy nap alatti mínusz három kiló. Egyetlen feltétel csupán, hogy napi 1200 kalóriánál többet ne vigyünk be a szervezetünkbe, továbbá a zsíros étel és az édesség egyáltalán nem ajánlott. A „csodavíz” mellett persze ásványvizet és teát is lehet fogyasztani.

Aki pedig nem hisz a fogyasztó víz csodájában, annak sem szabad kétségbe esnie. Csak éppen azt kell eldöntenie, hogy az újságok által kínált mágikus receptek közül a karácsonyra készülve melyiket is válassza. Ha pedig egyik recept sem jönne be, arra az esetre is megvan az alternatív ajánlat: mindezt már újévben kell újból kezdeni.


Forrás: MTI
2009. 12. 03.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés