2024. Május 17. péntek
Egy nemrégiben végzett kutatás kimutatta, hogy amennyiben van lehetőség arra, hogy egy étteremláncnál a gyerekmenühöz ne üdítő italt és sült krumplit kapjanak a vendégek, hanem valamilyen egészségesebb dolgot, akkor a gyerekek szívesen választják az utóbbit.

Amint azt a kutatást vezető Stephanie Anzman-Frasca, a bostoni Tufts Egyetem szakembere elmondta, ha a gyerekmenükben jól láthatóan feltüntetve lehetőség nyílik egészségesebb dolgot választani a kevésbé egészséges helyett, akkor a vendégek ezt megteszik, ami azért jó hír, mert az utóbbi időben, ebben a korosztályban is járványszerűen nő az elhízottak aránya.

A kísérlet során az Egyesült Államok Silver Diner nevű étteremlánca néhány változást eszközölt az étlapján, miszerint egyes egészséges ételek, például eper, vegyes zöldség és saláta automatikusan járt a menühöz, míg az üdítőt és a sült krumplit csak az kapta, aki külön kérte. Az eredmények azt mutatták, hogy a korábbi 3 százalékkal szemben, a gyerekmenük közel felét az egészségesebb hozzávalókkal kérték a vendégek, továbbá az összes rendelés 70 százaléka tartalmazott valamilyen egészséges összetevőt is, míg korábban ez az arány csupán 26 százalék volt. Az Obesity lapban közzétett kutatásból az is kiderült, hogy az étteremlánc bevétele a változtatások ellenére is növekedett, ami jól mutatja, hogy az embereknek nincs kifogása az egészséges élelmiszerek ellen, és sokszor csak lustaságból választják az egészségtelenebb variációkat.


Forrás: Medipress
2015. 05. 14.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés