2021. Június 23. szerda
A magas vércukorszint súlyos szövődményekkel járhat, ezért minél előbbi felismerése akár az életet is megmentheti. Ha már fény derült a bajra, létfontosságú a vércukorszint szabályozása. Szénhidrátok fogyasztása után a Dialoe Duo kapszula növényi hatóanyagai hozzájárulhatnak a vércukorszint egyensúlyának megőrzéséhez.

cukorbetegség, vércukorszint

A cukorbetegség manapság az egyik leggyakoribb krónikus betegség, amelynek szövődményei – érelmeszesedés, érszűkület, illetve az ezek következtében fellépő szívinfarktus, agyvérzés; lábszárfekély; valamint ideg-, szem és vesekárosodás – rengeteg ember életét keserítik meg és rövidítik meg. Sokan nem is sejtik, hogy betegek, vagy az afelé vezető úton vannak, és gyakran csak az orvosi vizsgálat során derül ki az emelkedett vércukorszint.

A magas vércukorszint arra vezethető vissza, hogy a szervezet rosszul szabályozza a szénhidrátok lebontását. Az enyhén emelkedett vércukorszint a cukorbetegséget (diabéteszt) megelőző állapot, az ún. prediabétesz jellemzője. Ez ugyan közvetlenül nem okoz akkora károkat, mint a kifejlődött betegség, de ha nem szabályozzák, akkor hosszú távon biztosan kialakul a cukorbetegség.

Szintén a vércukor emelkedett szintje az ún. metabolikus szindróma egyik velejárója az elhízás, a magas vérnyomás és a kóros vérzsírszint mellett. Ez a tünetegyüttes szintén hatalmas tömegeket érint, és olyan súlyos következményei lehetnek, mint a cukorbetegség, a stroke vagy a szívroham.

A vércukor-szint ingadozásának csökkentése, a szervezet szénhidrát-anyagcsere egyensúlyának javítása, a túlsúly és elhízás csökkentése segíthet megelőzni az említett szövődményeket. Ehhez fontos eszköz a testmozgás és a megfelelő diéta, aminek során bizonyos tápanyagok (szénhidrátok, zsírok) bevitelének megfelelő kontroll alatt tartását kell megvalósítani. Természetesen a vércukorszintet rendszeresen ellenőrizni kell.

Dialoe Duo kapszula

Dialoe Duo kapszula 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők, illetve a betegség által veszélyeztetettek – például elhízottak – számára ajánlott gyógynövénytartalmú étrend-kiegészítő vitaminkombináció, amelyet szénhidrátban gazdag főétkezések előtt ajánlott bevenni.

A kapszula gyógynövényi összetevője az eperfalevél és az Aloe vera kivonatai. Az eperfalevelet évszázadokon keresztül a selyemhernyók táplálékaként ismertük; a Távol-Keleten azt is felismerték, hogy az emberek számára is hasznos anyagokat tartalmaz. Megfigyelések szerint hatóanyagai megfelelő dózisban segítik csökkenteni a vércukorszint ingadozását, és szabályozottabbá teszik a sejtek szénhidrát-anyagcseréjét.

A természetes összetevők egyrészt lassítják az emésztőrendszerben a szénhidrátok glükózzá történő átalakulását, vagyis hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a vércukorszint lassabban emelkedjen meg; másrészt serkenthetik az inzulintermelést.

A cukorbetegek esetében kiemelkedően fontos a megfelelő vitaminellátottság. A kapszula antioxidáns hatású vitaminokat (C-és E-vitamin) is tartalmaz, amelyek részt vesznek a cukorbetegségnél fokozottan fellépő káros oxidatív folyamatok gátlásában; továbbá B-vitaminokat, melyek a sejtszintű energiatermelő és anyagcsere-folyamatok fontos szereplői.

A Dialoe Duo kapszula megvásárolható a Vital EgészségPlázában>>

További információ: www.gradienskft.hu

(x)


2012. 05. 28.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés