2021. Szeptember 22. szerda

A magnéziumhiány súlyos következményekkel járhat!

Íme meg a legfontosabb tünetek és a legegyszerűbb megoldások
1 . oldal
Magnézium nélkül nincs élet. Ez az ásványi anyag szervezetünk egészséges működésének alapfeltétele, hiszen nemcsak az izmok, hanem a szív-, az ér-, az ideg- és az immunrendszer, hanem a vese, sőt a csontok működéséhez is elengedhetetlen.

A magnéziumot emberi szervezet nem képes előállítani, ezért életünk minden szakaszában rendszeresen pótolnunk kell. A várandósok, az idősek, a krónikus betegségben szenvedők, és a sportolók különösen ki vannak téve a magnéziumhiánynak, de szinte mindannyiunkat érinthet - legfeljebb nem vesszük észre idejében. Fontos, hogy tisztában legyünk a legfontosabb tünetekkel, mert a látszólag hétköznapi kellemetlenségek összetett és maradandó egészségügyi problémákká válhatnak!

A stressz, a szorongás, a krónikus fáradtság, a fülzúgás, a zsibbadás, a gyakori szédülés mind jelezhetik a szervezet magnéziumhiányát, amely álmatlansággá, izomgörcsökké, hajhullássá, migrénes fejfájássá vagy memóriazavarrá fokozódhat. Épp ezért mindenkinek érdemes rendszeresen ellenőriznie sejtes megnéziumszintjét pl. egy egyszerű, néhány perc alatt kitölthető teszt segítségével. Ha idejében észrevesszük és kezeljük a magnéziumhiányt, elkerülhetjük az olyan szövődményeket, mint a tartós vérnyomás problémák, az inszomnia, vagy a szív- és érrendszeri betegségek.

Mi a megoldás?

ŐsimagnSokan, sokat költenek a szájon át szedhető magnézium-komplex táplálékkiegészítőkre, pedig ma már léteznek egyszerűbb, higiénikusabb és a gyomrot kevésbé terhelő megoldások. Az egészséges, zöld leveles zöldségekben, hüvelyesekben, teljes kiőrlésű gabonákban és olajos magvakban gazdag táplálkozáson túl érdemes kipróbálni a bőrre permetezhető magnézium készítményeket is, hiszen már krémekkel, koncentrátumokkal, arcpakolásokkal, vagy a napi testápolással megoldható a szervezet magnéziumpótlása. Ez a módszer amellett, hogy célzottan hat, nem terheli meg a szervezet emésztőrendszerét sem, ráadásul praktikus és sokoldalú - hiszen így akár egy nyugtató fürdő formájában is segíthetjük szervezetünk magnéziumpótlását. A szórófejes, flakonos magnéziumtartalmú koncentrátumok pedig bárhol, bármikor, egyszerűen használhatók.

Tegyen Ön is a kiegyensúlyozott magnéziumszintért - higgye el, szervezete sokszorosan meghálálja!

Magnéziumlogo

Szponzorált tartalom


2021. 07. 15.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés