2024. Április 20. szombat


Hozzávalók 4 személyre:
1 kg nagyobb szemû újburgonya
1 csokor petrezselyem
3 dl tejszín
20 dkg reszelt trappista sajt
1 teáskanál reszelt szerecsendió


ELKÉSZÍTÉSE:

Megtisztítjuk a burgonyát, kockára vágjuk, majd tepsibe vagy tûzálló tálba tesszük. Ráöntjük a tejszínt, megsózzuk, rátesszük a szerecsendiót, összekeverjük. Betesszük az elõmelegített sütõbe, és 180 fokon addig sütjük a burgonyát, míg a tejszín teljesen fel nem szívódik, és a burgonya egy kis színt kap. Ekkor megszórjuk a sajttal, és épp csak annyi idõre toljuk vissza a sütõbe, hogy a sajt megolvadjon. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Friss salátával akár fõételnek is kínálhatjuk.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés