2021. Május 07. péntek

Őssejtek

őssejtek

Az őssejtek szervezetünk alapvető építőelemei: ezekből alakulnak ki sejtjeink, szöveteink és szerveink. Egyedülállóságuk abban rejlik, hogy képesek más típusú sejtekké alakulni, ami lehetőséget kínál arra, hogy a különféle betegségekben károsodott sejteket, szerveket regenerálhassák vagy újakkal pótolhassák.


BŐVEBBEN


köldökzsinórvér

A köldökzsinórvér levételének és tárolásának procedúrájából a szülőkre háruló rész a szervezés, amit érdemes időben, jóval a szülés előtt megejteni. Kevésbé ismert, hogy nem csak a köldökzsinórban lévő vér, de annak szövetei is jó őssejt-forrásnak számítanak, és szintén tárolhatók őssejtbankban.


BŐVEBBEN


őssejt, őssejtterápia
A XXI. századi orvostudomány legizgalmasabb és a gyógyításban valószínűleg legnagyobb áttörést hozó kutatási iránya az őssejtterápia. A jövőben számos, ma gyógyíthatatlan betegség sikeres kezelése remélhető őssejtek beültetésével illetve őssejtekkel történő donorszervek előállításával.
BŐVEBBEN


őssejt őssejtek

Az őssejtek gyógyászati hasznosítása ma még ugyan gyermekcipőben jár, de a máris nagy közérdeklődésre szert tett téma hatalmas lehetőséget rejt az orvostudomány számára a különböző betegségek gyógyításában.


BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés