2022. Október 02. vasárnap
Tizenkétszeres gyermekáldás elé néz egy tunéziai nő, aki mesterséges megtermékenyítéssel esett teherbe. Orvosok szerint a terhesség felelőtlen, és valószínűtlen, hogy a babák károsodás nélkül jönnének világra.

A meg nem nevezett tanárnő és férje a hírek szerint nagyon örül a terhességnek, amit két vetélés után mesterséges megtermékenyítés révén sikerült elérni. A nő hat kisfiút és hat kislányt vár – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.

terhesség

Meddőségi szakértők szerint a párt kezelő orvosok felelőtlenek, és kockára teszik a babák, illetve a mama egészségét is. Egyelőre nem tudni, hogy a feleség milyen kezelésen esett át, az apát idéző újságok szerint a pár „csak” ikrekre számított. „Az elején azt hittük, hogy a feleségem ikreket hoz a világra, de aztán több magzatot fedeztek fel. Örömünk a babák számával nőtt” – mondta a szintén tanárként dolgozó férj.

Férje szerint a kismama már alig várja, hogy magához ölelje a bébiket, és akár természetes úton is életet adhat a gyerekeknek – noha szakemberek szerint ez lehetetlen.

    

Simon Fisher, az Oxofordi Egyetem termékenységi szakembere szerint a tizenkétszeres áldás borzasztó, és a kezelőorvosok felelőtlenek voltak, hogy utat engedtek a nem mindennapi terhességnek. A pár vélhetően figyelmen kívül hagyta a doktorok előírásait, és közösült a kezelés alatt, így a mesterséges megtermékenyítés mellett természetes úton is foganhattak babák – mondta Fisher, aki hozzátette: ha nem így volt, akkor vallási okok játszhattak közre abban, hogy az összes embriót felhasználták.

”Bármi legyen is e mögött, meglehetősen kevés esély van arra, hogy a történet boldog véget érjen – fejtegette a szakember. Rendkívül kicsi annak a valószínűsége, hogy mindegyik baba életben maradjon, és igen valószínűtlen, hogy bármelyikük károsodás nélkül születik.

Az orvostudomány mindazonáltal nem tud olyan esetről, amikor egyszerre 12 újszülött látta volna meg a napvilágot.


Forrás: MTI
2009. 08. 19.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés