2024. Június 16. vasárnap
A magyar fiatalok elégedetlenek a jelenlegi szexuális felvilágosítással – derült ki a Durex Network kérdőíves felméréséből. Sokan szeretnék, ha a felvilágosítás többről szólna, mint egy biológia óra, örülnének, ha az érzelmekről, kapcsolatokról és nemi szerepekről is szó esne a felvilágosítás keretében.

1500 magyar fiatal töltötte ki a Durex Network szexuális felvilágosítással kapcsolatos kérdőíveit. Az eredmények szerint a 15-22 éves fiatalok 84%-a részesült valamilyen felvilágosításban, ami viszonylag nagy szám, de 97%-uk egyáltalán nem volt vele elégedett, és 64% úgy gondolja, hogy nem kaptak elegendő információt.

szex, szexuális felvilágosítás

Így nem meglepő az eredmény, mely szerint az összes válaszadónak csak 52%-a ismerte a leggyakoribb, szexuális úton terjedő betegségeket a HIV-en és a szifiliszen kívül. A megkérdezettek 99%-a tartja fontosnak a biztonságos szexet, és 94%-uk úgy gondolja, hogy a szexuális úton terjedő betegségeket, az AIDS-et és a nem kívánt terhességeket nemzeti szinten is prioritásként kellene kezelni.

A felvilágosításban részesültek 53%-a szeretné, ha több témát érintenének az iskolában, például az érzelmek, kapcsolatok, nemi szerepek és döntések hatásait – derült ki a kérdőívekben adott válaszokból, mint ahogy az is, hogy sok válaszadó számára a szexuális egészséggel kapcsolatos információk elsődleges forrásai a barátok.


Forrás: Publicis Consultantsm
2008. 11. 29.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés