2024. Június 17. hétfő

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Szorongás és erekcióhiány

Tisztelt Dokort Úr!

Nagyon nehéz a problémámat leírni, de szeretnék a helyzeten javítani ezért megteszem. 21 éves vagyok és problémák vannak az erekciómmal.

Otthon, egyedül, nyugodt környezetben bizonyos filmek, ingerek hatására sikerül teljes erekciót elérnem és megtartanom. Viszont spontán nincs teljes erekcióm (reggel, napközben) illetve amikor egy partnerrel "helyzetbe" kerülnék. Volt egy több éves kapcsolatom, melyben soha semmi ilyen problémám nem volt. Szakításunk utáni első alkalommal történt ez a probléma izgalom miatt, azóta egy ördögi körben vagyok amiből nem tudok kijönni.

Lelki szorongásaim kezelésére pszichológushoz járok, mely az élet többi területén már elmúlt, csak a szexualitáshoz köthető részen maradt meg.
Mi lehet a probléma, mivel tudnám javítani a helyzetet?
Nagyon köszönöm a segítségét!

sadovskyKedves Kérdező, nagyon jól jellemezte a problémát az "ördögi kör" kifejezéssel. A "kudarc" szorongást kelt, a szorongás az erekció ellensége, az újabb "kudarc" melegágya. Az ilyen esetekben a legegyszerűbb és az esetek elsöprő többségében működő megoldás valamelyik merevedésjavító gyógyszer alkalmazása. Általában néhány "sikeres" alkalom visszahozza az önbizalmat, utána már nem is kell bevenni a gyógyszert, elég, ha kéznél van.
Arra azonban felhívom a figyelmét, hogy semmiképpen se a netről rendeljen valamilyen kétes szert, menjen el orvoshoz.

 

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés