2024. Június 17. hétfő

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Mivel lehet újraindítani a szexuális életet?

Kedves Doktor Úr!

36 éves kétgyermekes családapa vagyok, 10 éve élek házasságban feleségemmel.
A problémám elég komplexnek érzem, így tőmondatokban felvezetem az előzményeket, majd rátérek a jelenre, és végül kérdeznék.

Az elmúlt 10 év alatt volt;
- az első gyermekünk születése után egy villámszerelem a feleségem részéről egy évfolyamtársa irányába, testi kapcsolat nélkül. Megbeszéltük tovább mentünk
- második gyermekünk születése után pár évvel nekem volt egy villám félrelépésem, megbeszéltük továbbmentünk
- sok napi problémák, mint pl, anyagiak, hitelterhek, stb.
- feleségem többdiplomásként öt éve nem dolgozik

Jelen;
Az igazság az, hogy elhanyagoltam a feleségemet, mind testileg, mind pedig szellemiekben is. A napi feszültségoldásomat éjszakákba nyúló tévézésekkel oldottam ahelyett, hogy mellé feküdtem volna, vagy odafigyeltem volna a szexre.
Megelégelte, és elhatározta, hogy elválik. Ide tartozik, hogy három hete megismerkedett egy férfival, akibe úgy tűnik szintén beleszeretett, és itt már testi kapcsolat is volt.
Az is ide tartozik, még szeretjük egymást, és ezt a helyzetet is úgy tűnik sikerült megbeszélnünk.
Adott a kapcsolatunknak még egy esélyt azzal, hogy az említett harmadikkal megszakított a kapcsolatot, és kinyilvánította, hogy egymásra koncentrálva túl leszünk ezen.

Én beláttam, hogy sok mindenen változtatnom kell ahhoz, hogy újra egymásra találjunk, és erre ő is hajlandó. Ennek nagyon örülök, csupán egy dolog még hátra van. A szex újraindítása.

A kérdésem arra vonatkozna, hogy egy ilyen helyzetben mivel lehet újraindítani egy elsikkadt szexuális életet?

Nagyon sokat jelentene, ha válaszolna.

Tisztelettel,

 

S.Kedves S., a nőkkel egyszerre nagyon nehéz és nagyon könnyű... A nehéz részét most hagyjuk:) remélem, hogy az Ön esetében a könnyű rész érvényesül. Ha sikerül a dolgok rendezése, az egymásra találás, akkor nagy valószínűséggel ettől "beindul" a szex is a feleségénél. Egy-két részletet érdemes persze megbeszélni, melyikük mit, hogyan szeretne, stb. Ha mégsem indulna be a szex "magától", akkor érdemes szakemberhez fordulni egy kis tanácsadásért.

 

Miért érdemes szappannal hajat mosni?

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés