2024. Július 18. csütörtök

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Ha a férfi görcsös az ágyban

Tisztelt Doktor Úr!

Párommal megismerkedésünk óta a következő probléma áll fent. Szexuális életünk igen halovány, miatta. Másfél éve vagyunk együtt, én 29, ő 31 éves. Nagyon szeretjük egymást, minden rendben van, nincs kikacsintgatás a kapcsolatból. Ha szexuális együttlétre kerül a sor, olyan görcsös, hogy van, hogy csődöt mond, vagy pedig egyáltalán nincs kedve hozzá. Ez más kapcsolataiban nem fordult elő vele. Ő mondta, nem érti mi van vele, de nem kívánja a szexet. Ez nekem igen furcsa 31 éves egészséges férfinál. Az is probléma, hogy én többször szeretnék szeretkezni (ami nem is csoda, ha neki másfél, két hetente jut az eszébe.) Ő nyugodtabb típus, én erősebb személyiség vagyok, forróbb vérmérsékletű.

Mielőtt összejöttünk volna, előtte, 6 évvel mi már voltunk együtt 2 hetet, de mivel ott is csődöt mondott az első együttlét után, így nem ment tovább a kapcsolat. Lehet, hogy ez hat vissza? Mit kéne tennünk, hogy orvosoljuk ezt a problémát? Nagyon szeretjük egymást, nem akarjuk, hogy ez a kapcsolat megszakadjon. Még egyszer hangsúlyozom, hogy egyikünknek sincs senkije, ez biztos, és teljesen megtaláltuk egymásban a másik felünket!

Nagyon nagyon számítok a válaszára, mert végső elkeseredésemben írtam és nagyon félek, hogy nem lesz megoldás.
Üdvözlettel:

BagicaKedves Bagica, bizony, meglehet, hogy a hat évvel ezelőtti kudarcnak is szerepe van a történetben, de gyanús, hogy ez önmagában nem magyarázza az elmúlt másfél évet. A leírt tünetek hátterében minimum ezer és egy ok állhat, a pontos helyzetfelmérés és a megoldás felvázolása csak személyes konzultáció alapján lehetséges. Ez optimális esetben mindkettőjük részvételét jelentené, de kiindulásként megfelelő lehet az is, ha a párja, vagy Ön keres föl szakembert.

 

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés