2024. Július 18. csütörtök

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Kevés a heti két szeretkezés

Üdv!

Nekem egy olyan problémám lenne a szexszel kapcsolatban hogy, ha együtt akarok lenni a párommal, mindig azt mondja fáradt, és visszautasít.
Kevés a szex a kapcsolatomban mióta együtt élünk. Hetente ha 2 alkalom. 1 éve élünk együtt de 2 éve vagyunk kapcsolatban. Már mindent megpróbáltam, hogy változzon a dolog.
Mi lehet a probléma? Nem hiszem el hogy egy pasinak elég heti 2 alkalom. Főleg egy olyannál, akit mikor megismertem napi 3 alkalom volt. Jó pár hónapja ez már megváltozott.
Beszéltem vele erről, hogy ez nekem kevés. Azt mondta, hogy neki nem hiányzik annyira a szex, neki elég heti 2 alkalom. Állandóan fáradt, és hamar elalszik.
Hiába hangoztatom neki, hogy kicsit többet, mintha meg sem hallaná. De azt mondja szeret.  Maga szerint mi lehet a gond? Kérem segítsen, tanácstalan vagyok. 
Hozzáteszem én 23 a párom 33 éves. 
Köszönettel:

BeátaKedves Beáta, a szexuális igények több szempontból is változóak. A kapcsolat elején általában – de nem mindig – gyakoribbak az együttlétek, később ritkulnak, "beállnak" a személy szokásos igényszintjére. A heti 2 alkalom bőven belefér az átlagba, vannak férfiak, akik ennél többet igényelnek, vannak, – nem is kevesen – akik ennél kevesebbet. Egyénileg is változó a helyzet, sok mindentől függ az aktuális igényszint, fizikai állapottól, stressztől, a kapcsolat alakulásától, stb.-stb - sorolhatnám napestig. Egy azonban biztos, a legtöbb férfira gátlóan hat, ha a partnere túlságosan nyomul. Akármilyen nehéz is, kicsit fogja vissza magát, ne legyen annyira direkt, vannak finomabb, "rafináltabb" női technikák, inkább azokat alkalmazza. Arról se feledkezzen meg, hogy a mennyiségnél sokszor fontosabb a minőség.

 

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés