2024. Július 18. csütörtök

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Normális az alvás közbeni orgazmus terhes nőnél?

Tisztelt Doktor úr!

Egy olyan dologgal fordulok Önhöz, ami régebben csak ritkán jelentkezett, mostanában viszont elég sűrű. Párommal 10 éve vagyunk együtt, van egy fiunk és a kezdetektől kielégítő a szexuális életünk. Régebben is 2-3 havonta, vagy még ritkábban, előfordult, hogy erotikus álmom volt és orgazmusra ébredtem. Jelenleg a másik gyermekünket várjuk, a 11. hétben vagyok és 3 hete kórházba kerültem enyhe vérezgetéssel. Azóta rendbe jöttem és minden rendben a picivel, de az orvosom azt mondta szüneteltessük a házaséletet a következő vizsgálatig, ami a jövő héten esedékes.

Körülbelül két hete 3-4 naponta orgazmusra ébredek sőt tegnap éjszaka 2 is volt. Az egyikre nem ébredtem fel, de tudom, hogy volt, a másik viszont annyira intenzív volt, hogy fölébredtem rá. Pedig nem a férjemmel szeretkeztem álmomban, hanem vadidegennel. Információnak még talán annyit, hogy hüvelyi orgazmusom csak orális szex közben van, vagyis inkább kettős orgazmusnak mondanám, mert a párom szájjal izgat, közben a G pontommal is foglalkozik, emellett, szex közben is csak akkor van orgazmusom, ha a csiklómmal foglalkozok, vagy önkielégítéssel, vibrátorral.

Általában gyakran vagyunk együtt, heti 5-6 alkalommal és egy ideje egy másik házaspárral is találkozgatunk akikkel szexelünk (nő-nő felállásban és úgy hogy egyszerre két nő foglalkozik az egyik aztán a másik férfival)

Szerintem kielégítő a szexuális életünk, csak az érdekelne, normális dolog-e, hagy ilyen gyakran vannak erotikus töltetű álmaim, amik orgazmussal végződnek, ráadásul álmomban mindig a sima szextől lesz orgazmusom, anélkül, hogy bárki a csiklómhoz nyúlna álmomban. Kicsit fura ez a dolog és felkavar, annak ellenére, hogy nagyon kellemes. Előre is köszönöm a válaszát.

anns0625Kedves Kérdező, a leírt jelenség általában is teljesen normális, aggodalomra semmi oka. Továbbmenve, a terhesség okozta testi (hormonális) változások gyakran a szexuális vágy, a reakciókészség növekedéséhez vezetnek – bár nagyok az egyéni különbségek, van, akinél éppen fordítva, csökken a vágy, ráadásul mindez a terhesség különböző időszakaiban változhat is. Természetesen lelki tényezők is szerepet játszhatnak, a terhesség miatti öröm, a partner fokozott figyelmessége, gyengédsége, gondoskodása, stb. stb. mind a vágy növekedését okozhatják.

 

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés