2024. Július 13. szombat

Segítségnyújtás a menekülőknek - Gyűjtőpontok listája országszerte

A Máltai Szeretetszolgálat humanitárius programja
1 . oldal
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az alábbi gyűjtőpontokon várja az ukrjanai válság miatt menekültté vált emberek megsegítésére szánt tárgyi adományokat. Aki egyéb felajánlást tenne, vagy kapcsolatba szeretne lépni a Szeretetszolgálat illetékeseivel, a karpataljaert@maltai.hu e-mail címre írhat.

Naponta indít segélyszállítmányokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kárpátaljára, a beregszászi központú máltai szervezet támogatására. Budapestről kamionnal szállítják az adományokat Tarpára, onnan három kisteherautó viszi át a határon az adományokat a beregszászi Szeretetszolgálat igényeinek megfelelően.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Tarpán felajánlásként használatba kapott raktárából akár naponta kétszer is szállíthat adományt Beregszászra a határhoz telepített három kisteherautó. Az adományokat a beregszászi központtal egyeztetve állítják össze. A szállítmányokban vannak tartós élelmiszerek, tábori ágyak, takarók, ruhák, tisztálkodó szerek, amelyeket a helyi máltai szervezet a befogadó szállásokra és az otthonaikban maradt családoknak továbbít.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat évtizedek óta segíti a kárpátaljai rászoruló embereket a beregszászi Máltai Szeretetszolgálattal és helyi segélyszervezetekkel együtt. A két Máltai Szeretetszolgálat a válság kezdete óta összehangoltan működik, hogy a határ két oldalán végzett humanitárius segítségnyújtás a leghatékonyabb lehessen.

maltai


Forrás: maltai.hu
2022. 03. 07.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés