2024. Május 19. vasárnap
Az arab konyha egyik legkedveltebb fogása, a taboulé, nálunk is népszerű. Elkészítése könnyű, kezdő szakácsok is nagy sikert arathatnak vele.

Egy-egy saláta napi elfogyasztása nagyszerű lehetőség szervezetünk antioxidánsokkal való ellátására. Ehetjük önálló fogásként, köretként egyaránt. Az otthon gondosan elkészített salátát dobozban könnyen magunkkal vihetjük a munkahelyünkre, így máris kéznél van az egészséges, finom házi és nem utolsó sorban gazdaságos ebédünk.

Taboule

Hozzávalók 4 személyre:

•180 g zöld lencse

•160 g vöröshagyma

•200 g datolya paradicsom

•2 ek finomra vágott mentalevél

•3 ek finomra vágott petrezselyem

•2 bio-citrom

•3 ek olívaolaj

•2 ek yacon szirup

•2 ek darált mandula

•só és bors

Elkészítés:

1. Alaposan mossuk meg a lencsét. Főzzük meg sós vízben úgy, hogy még fogkemény maradjon, majd csepegtessük le.

2. Vágjuk finomra a hagymát és a petrezselymet, a datolya paradicsomokat negyedeljük.

3. A citrom reszelt héjából fél teáskanálnyit egy tálban keverjük jól el a citromlével, az olívaolajjal és a yacon sziruppal.

4. Egy kicsi serpenyőben zsiradék nélkül pörköljük meg a mandulát és egy tálkában tegyük félre. A serpenyőben kevés olívaolajon pároljuk meg a hagymát és adjuk a dresszinghez.

5. Tegyük végül a dresszinges tálba a lencsét, a finomra vágott mentát és petrezselymet, óvatosan keverjük össze, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni 10 percig. A paradicsomokkal és a pörkölt mandulával tálaljuk.

Tápanyagok

lencse: könnyen emészthető fehérje, B1, B2 vitamin tartalma jelentős

paradicsom – 12 féle vitamint tartalmaz

olívaolaj: életfontosságú (esszenciális) zsírsavakat természetes állapotában tartalmaz

petrezselyem: a növény zöldje, A-provitamint, C- és E-vitamint, valamint vasat és kalciumot tartalmaz

menta: gazdag antioxidáns


Forrás: vital
2022. 11. 11.
Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés