2024. Június 25. kedd

Fókuszban: Az alacsony vérnyomás

Hormonális zavarok és a vérnyomás
Az alacsony vérnyomás hátterében több betegség is állhat. Kivizsgálása során a cukorbetegség és ideggyógyászati kórképek mellett gondolni kell a hormonális betegségekre is – figyelmeztet Balász professzor.
BŐVEBBEN


Az alacsony vérnyomás jelei
A legtöbbször magas vérnyomásról hallunk, azonban a krónikus alacsony vérnyomás is számos szövődmény előidézője lehet. Krónikusan alacsony vérnyomásról akkor beszélünk, ha a vérnyomás első, azaz szisztolés értéke tartósan nem haladja meg a 100 Hgmm-t. A tartósan alacsony vérnyomás elsősorban fiatalok betegsége. Ezzel ellentétben az orthostaticus hypotonia a 65 évnél idősebbek 25 százalékát érinti.
BŐVEBBEN


Fáradékonyság is jelezheti az alacsony vérnyomást
A magasvérnyomás betegség esetén szerencsére egyre többen automatikusan orvoshoz fordulnak. Az alacsony vérnyomásra viszont hajlamosak vagyunk legyinteni.
BŐVEBBEN


Vérnyomás emelésére igyon sok folyadékot

Bár leginkább a magas vérnyomásról lehet tudni, hogy kockázatos és kezelendő állapot, az alacsony vérnyomás is okozhat gondokat.


BŐVEBBEN


Alacsony vérnyomás és magas pulzus

A szívritmuszavarnak összességében két fő formája van: vagy túl gyorsan, vagy túl lassan ver a szív. 


BŐVEBBEN


Alacsony vérnyomás
Vérnyomást nem gyógyítunk - általánosan hangoztatott orvosi vélemény, hanem mindig a vérnyomás - legyen az akár magas, akár alacsony - okait kell vizsgálni, a mögötte meglévő alapbetegséget kell felderíteni és megszüntetni. A magas vérnyomásnak bőséges irodalma van az orvostudományban, az alacsony vérnyomás viszont egészen a legutóbbi időkig elhanyagolt terület volt, nem került a gyógyító szakemberek figyelmének és érdeklődésének a középpontjába.
BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés