2021. Május 14. péntek

A hónap témája: Méregtelenítés

Turmix tisztítókúra

Nagyanyáink idejében még ismert fogalom, sőt gyakorlat volt a böjt, és napjainkban is egyre többen ismerik fel, hogy a vegyszerekkel, tartósítószerekkel, szmoggal, egészségtelen élelmiszerekkel túlterhelt szervezetnek óhatatlanul szüksége van tisztítókúrára, méregtelenítésre.


BŐVEBBEN


tisztítókúra

Ha hetente egy zöldség- vagy gyümölcsnapot tartunk, máris sokat tettünk a méregtelenítés, tisztítás ügyében, ezenkívül könnyebben karbantarthatjuk súlyunkat.


BŐVEBBEN


Tea teaser máriatövis

Hogyan segíthetjük a máj méregtelenítő funkcióját és a regenerálódását, hogy minél tovább el tudja látni funkcióit?


BŐVEBBEN


Salaktalanítás tea teaser

A méregtelenítő diéták célja, hogy a vegyszerekkel teli világunkban segítsük a szervezet toxinoktól való megszabadulását. Testünknek természetesen van erre is „megoldása”, amit azonban időről időre támogathatunk egy helyesen felépített, nem túl szigorú salaktalanító étrenddel.


BŐVEBBEN


Máriatövis tea teaser

A máriatövis egyike a legrégebben ismert gyógynövényeinknek, a népi gyógyászatban századok óta alkalmazzák. Legértékesebb része a magja, melynek hatóanyaga, a silymarin széles körben alkalmazott összetevője a különböző májgyógyszereknek.


BŐVEBBEN


Méregtelenítés gyógytea teaser

A méregtelenítő kúra legsarkalatosabb pontja a táplálkozás. Fel kell készülnünk erre a három hétre, ami azt jelent, hogy pontosan meg kell terveznünk a menüt, és be kell szereznünk a legmegfelelőbb alapanyagokat. Sokat segít, ha beszerzünk egy jó vegetariánus szakácskönyvet, és abból válogatjuk ki az ízlésünknek megfelelő fogásokat. Ha lehetőségünk van rá, vásároljunk biopiacon, így biztosan vegyszermentes termékekhez jutunk.


BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés