2021. Május 08. szombat

Fókuszban: Népszerű gyógyteák

galagonya

A galagonyatea, a fehér fagyöngy ágainak és leveleinek kivonata, és a fokhagyma is mind hatékony megoldás lehet e betegségek ellen.


BŐVEBBEN


gyógynövények, köhögés

A gyakran hosszadalmas problémát jelentő hörghurut és köhögés kezelésére már az ókorban is eredményesen használták a gyógynövényeket (papsajt, fehérmályva, martilapu). A természet patikáját ma sem nélkülözi az orvostudomány.


BŐVEBBEN


Gyomorpanasz teaser

Hasfájás, diszkomfortérzet, gyomoridegesség: az egészségtelen étkezési szokásoknak és a stressznek köszönhetően sokunkat érintenek alkalmanként hasi panaszok. Ezek enyhítésére régóta használatos gyógynövényeket mutatunk be.


BŐVEBBEN


gyógytea, gyógynövény

Sokféle módon alkalmazhatjuk a gyógynövényeket. Bizonyos növények alkoholos tinktúra formában, mások fürdő vagy inhalálás útján hatnak kedvezőbben. Hogyan tároljuk őket, és hogyan készítsünk belőlük kivonatokat?


BŐVEBBEN


Máriatövis tea teaser

A máriatövis egyike a legrégebben ismert gyógynövényeinknek, a népi gyógyászatban századok óta alkalmazzák. Legértékesebb része a magja, melynek hatóanyaga, a silymarin széles körben alkalmazott összetevője a különböző májgyógyszereknek.


BŐVEBBEN


Gyógynövények, stressz

Mielőtt a túl sok kávéhoz, a nyugtatókhoz nyúlnánk testi-lelki terheink nyomására, próbáljuk ki a természetes gyógymódokat a feszültségek csökkentésére. Kamilla, levendula, citromfű és ginszeng - csodaszerek, vagy egyszerű és kézenfekvő gyógymód a gyógynövények alkalmazása?


BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés