2021. Május 07. péntek

A hét témája: Alzheimer-kór

Felejtek4 teaser

Ha kiderül, hogy Ön is érintett ettől a rettegett kórtól, fontos döntéseket kell hoznia. A kezdeti fázisban nagyon sokat tehet azért, hogy a jövőbeni sorsát a lehető legmegnyugtatóbban intézze.


BŐVEBBEN


Felejtek2 teaser

Mindennapos tevékenységeinket, mint az öltözködés, tisztálkodás, fürdés, étkezés bizonyos sorrendiség alapján végezzük. Napirend segítségével a demens beteg élete is kiszámíthatóbb, továbbra is önálló maradhat, és ettől jobban érezheti magát. A nyári jó idő lehetővé teszi, hogy kiadósabb, „emlékeztető” sétákra is menjünk a beteggel. Legyen a séta is a napi rutin része!


BŐVEBBEN


Felejtek1teaser

Az Alzheimer-kór korai tünetei közé tartoznak a feledékenység, a viselkedés és a kommunikáció enyhe zavarai, a kedélyállapot hullámzása. Ekkor még a betegek csak minimális segítséget és támogatást igényelnek, és a legtöbbször maguk is tapasztalják képességeik fokozatos hanyatlását. Részt vehetnek ellátásuk és jövőjük tervezésében.


BŐVEBBEN


Felejtek 3 teaser

Az Alzheimer-kór korai stádiuma (vagy enyhe Alzheimer-kór), a betegség kezdete, jelentős változásokat hoz Ön és szerettei életében. Sokan ebben a fázisban még nem tudnak betegségükről, csak súlyosabb stádiumában szembesülnek tényével.


BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés