2021. Május 06. csütörtök

Fogyás

A legújabb brit kutatás azt mutatja, hogy a felesleges kilókat felszedő emberek döntő többségének soha nem sikerült visszanyernie egészséges testsúlyát.
BŐVEBBEN


A rendszeres testmozgás az egészséges életmód szerves része. Akár a fittség megőrzése, akár betegségmegelőzés, akár különböző problémák kezelése – pl. IR, cukorbetegség-miatt szánja rá valaki magát az edzésre, fontos, hogy bizonyos szabályokat betartson, különösen akkor, ha túlsúllyal küzd. Pancsó Gergely, a Budai Endokrinközpont személyi edzője elárulta, vajon miként kezdjen neki a sportolásnak az, akin van jó néhány kiló súlyfelesleg.


BŐVEBBEN


A Kalifornia Egyetem San Franciscó-i fakultásának kutatócsoportja első ízben izolált felnőtt emberekből energiaégető „bézs” zsírt, amely az egészségtelen fehér zsírt egészséges barna zsírrá képes átalakítani.
BŐVEBBEN


Kitartóan számolgatod a kalóriákat és figyeled a tápértéket feltüntető címkéket, mégsem sikerült leadnod a grammot sem? A szakértők szerint talán éppen a kalóriaszámlálás az oka.
BŐVEBBEN


Az oxitocin nevű hormon természetes körülmények között a szexhez és a szüléshez köthető, s többek között a társas kapcsolatok érzelmeiért felelős. Most pedig már egy forradalmi orrspray hatóanyaga is egyben, amellyel megelőzhető a nem kívánt súlygyarapodás – állítják a feltalálók.
BŐVEBBEN


Inzulinrezisztencia és cukorbetegség esetén, egy meghatározott szénhidrát tartalmú, speciális diétára van szükség azért, hogy a vércukor és az inzulin szintet stabilizálni tudjuk. Néhányan, a kezdeti időszakban az oly divatos paleolit diéta felé fordulnak, ami nem biztos, hogy a legjobb megoldás. Hogy miért, arra Varga Dóra, a Budai Endokrinközpont dietetikusa ad választ.


BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés