2021. Május 06. csütörtök

A hét témája: lézeres szemműtét

45felett

A fiatalkorból kilépve több szervünkkel együtt a szemünk is veszít érzékenységéből. Az öregszeműségben szenvedők távolra jól látnak, azonban a közeli apróbb tárgyak, jelek látásélessége romlik, a betűk mintegy összefolynak a szemük előtt. A lézeres látáskorrekció segítségével megszabadulhat az olvasószemüvegétől is.


BŐVEBBEN


szurkehalyog

Az időskorban jelentkező szemproblémák közül az egyik leggyakoribb a köznyelvben szürkehályognak nevezett elváltozás, amely fokozatos látásromlással jár, mert a lassú folyamat során a szemlencse anyaga elszürkül, fényáteresztő képessége romlik. Kezelése csak műtéttel lehetséges, amely ma már a legmodernebb, legkíméletesebb lézeres technikával is elérhető.


BŐVEBBEN


aktiv

Minél aktívabb, teljesebb életet szeretne élni valaki, annál nagyobb szüksége van látásának élességére, szeme épségére. Egyes tevékenységekhez azonban a szokásos látásjavító eszközök nem, vagy csak korlátozottan használhatók. Konzultáljon szakorvossal: az Optimum Látásjavító Lézerközpontban szemészeti szakrendelőben ehhez is kaphat segítséget!


BŐVEBBEN


Magyarországon minden negyedik ember rövidlátó, emellett csaknem egymillióan küzdenek távollátással. Ehhez képest másfél millió honfitársunk még soha nem vett részt szemvizsgálaton. Pedig a gyakori fejfájás, a szédülés és a rossz közérzet a romló látás, a rosszul megválasztott dioptria vagy a nem megfelelő látásjavító eszköz viselésének tünetei is lehetnek. A leghatásosabb és leggyorsabb eljárás az éleslátásunk visszanyerésére a lézeres szemműtét. Milyen előnyöket kínál? A szemüveggel vagy a lézeres szemműtéttel járunk jobban anyagilag?


BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés