2021. Május 06. csütörtök

A hónap témája: A látás

Illényi teaser

Illényi Katicát nem szükséges bemutatni, Liszt- és Artisjust-díjas Hegedűművész, Magyarország Érdemes Művésze, Magyarország Kiváló Művésze.  A művésznőt nagyon sokan ismerik, kedvelik az egész világon, viszont van néhány olyan dolog, amit kevesen tudnak róla.


BŐVEBBEN


Szemvizsgálat teaser
Milyen jelek utalnak a szürkehályog meglétére? Mi az életkor szerepe a betegség kialakulásában? Hogyan kezelhető eredményesen a szürkehályog?
BŐVEBBEN


Lézer és szem teaser

A szemüveget, kontaktlencsét viselők fejében már bizonyára megfordult a gondolat, hogy a lézeres szemműtétet válasszák-e inkább. Ki ne szeretné eldobni a szemüvegét, hogy ismét élvezze a tökéletes látás szabadságát?


BŐVEBBEN


Fej kamera teaser

Szemgolyónk, a látás szerve, egy különleges érzékenységű kamerát rejt. Ez a bonyolult szerkezet a külvilág ingereinek mintegy kétharmadát fogadja, és továbbítja idegingerületként az agyba.


BŐVEBBEN


Fmed szh műlencse teaser

Míg régebben a szürkehályog egyet jelentett a látás lassú elvesztésével, hála az orvostechnológia fejlődésének, ma már műtéttel könnyen kezelhető. Sokan tartanak azonban ettől az eljárástól, mert nem tudják, hogyan zajlik, fájdalmas-e, mitől függ a sikeressége. Utánajártunk a leggyakoribb tévhiteknek, hogy tisztán láthasson a témában.


BŐVEBBEN


Frau Spaltlampe teaser

Ahogy az ősz hajszálak és ráncok megjelenésébe, úgy abba sem kell beletörődnünk, hogy az évek előrehaladtával romlik a látásunk. Létezik ugyanis olyan látásjavító lézerkezelés, amelyet 65 éves korig is elvégeznek, és képes visszaadni az olvasószemüveg nélküli éleslátás élményét.


BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés