2024. Július 14. vasárnap
A 25 éves új-zélandi nő, Rebecca Oldham az altatás előtt arra készült, hogy kiveszik a petefészkét, ehelyett egy egészséges, négykilós kisfiút találtak a méhében az orvosok.

A nő egy ideje már erős alhasi fájdalmakkal küzdött, az orvosok azonban nem tudtak segíteni a problémán. Három vizsgálat, két vérvétel és hat terhességi teszt után a Manukau City-beli Middlemore kórházban megállapították, hogy a fájdalmat a petefészek okozza, ezért el kell távolítani azt. Oldham és párja egy húsz hónapos gyermek szülei, ezzel együtt is nehezen tudták csak feldolgozni, hogy nem lehet több utóduk. Mivel azonban az orvosok szerint a műtét szükségessé vált, Oldham beleegyezett az operációba.

Nem sokkal a műtét megkezdését követőn az orvosok egy egészséges, több mint négykilós kisfiút találtak a nő méhében. Néhány percre felébresztették az altatásból, hogy elmondják: a petefészek eltávolítása helyett császármetszés következik. „Nagyon örülök annak, hogy felébresztették, hogy elmondják a hírt. Csak néhány perc volt az egész, de sokkal jobb ez így, mintha rögtön egy gyereket adtak volna a kezembe…” – mondta Oldham a New Zealand Herald című helyi lapnak. A párjával mérhetetlenül boldogok, hogy egészséges kisfiúk születhetett. Mint kiderült, a magzat szerencsétlen pozícióban volt, s ez okozta az alhasi fájdalmakat. A Middlemore kórház szóvivője a lapnak elmondta, hogy az orvos csoport semmilyen hibát nem követett el, és abszolút szakszerűen járt el. A statisztika szerint 600-ból egy újdonsült anya nem is sejtette, hogy várandós volt.


Forrás: Medipress
2014. 06. 25.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés