2024. Július 15. hétfő

Fókuszban: Pattanások, akné

pattanás, akné
A pattanások és az akné megjelenése nem feltétlenül a kamaszkor sajátsága, 25 év felett is sokakat érintenek. A kialakulásuk több oknak köszönhető, és leküzdésükre is sokféle lehetőség áll rendelkezésre.
BŐVEBBEN


pattanás, akné, kakukkfű
A kakukkfűből készült gyógynövénytermékek hatékonyabbak lehetnek a pattanások ellen, mint a receptre kiváltható krémek.
BŐVEBBEN


akné, elhízás, inzulin
Egy kutatás szerint talán igaz a népi bölcsesség, hogy a pizza, a csokoládé és az ezekhez hasonló ételek pattanásokat okoznak, hiába cáfolja az összefüggést a bőrgyógyászok többsége. Az összefüggés ismeretében új távlatok nyalhatnak az akné kezelésében.
BŐVEBBEN


aknés bőr, szénhidrát
A szénhidrátokban szegény étrend nemcsak a fogyást segíti, de egy amerikai szakember szerint az arcbőrt is tisztíthatja, ezért a szénhidrátok korlátozása jót tehet a pattanásos, aknés bőrnek.
BŐVEBBEN


akné, pattanások
A kamaszok többségét érintő bőrproblémák: a mitesszerek, pattanások és az akné kialakulása kutatók szerint nem írható kizárólag a hormonális változások számlájára, összefügg az étkezéssel és a mentális problémákkal is.
BŐVEBBEN


akné
A kamaszkort megkeserítő pattanásos bőrbetegség, vagyis az akné a serdülők nagy részénél megfigyelhető, és ritkán felnőttkorban is előfordulhat. Az akné ritkán gyógyul magától, a megfelelő kezelés pedig a későbbi hegképződés elkerülése miatt is fontos.
BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés