2021. Április 11. vasárnap
A Dr. House és a Grace klinika nézői számos orvosi csodát láthattak már a képernyőn, az Oddee.com weboldalon azonban olyan esetekről olvashatunk, amelyek valóban megtörténtek.

A tizennégy éves D’Zhana szíve megnagyobbodott, ezért átültetésre volt szüksége. A régi szívét azonban még azelőtt ki kellett venni, hogy újat találtak volna számára, így a lány négy hónapig élt úgy, hogy két mesterséges pumpa segítségével áramoltatták a vérét a testében. Az eset nem egyedülálló: a keringés huzamos időn át géppel történő fenntartására szívátültetésre váró magyar betegeknél is van példa.

Megdöbbentő orvosi csodák

A 42 éves, Angliában élő Martin Jones balesetben vesztette el látását. Tíz évvel később az egyik fogának egy részét ültették be a szemébe, és hamarosan újra látott. A brightoni Sussex Szemklinika úttörő munkát végzett ezzel az operációval.

Shannon és Mike Gimbel azt a szomorú hírt kapta az orvosaiktól, hogy ikergyermekeik közül az egyiket el kell távolítani az anya méhéből, különben mindketten életüket vesztik. Miután meghozták azt a nehéz döntést, hogy a gyengébb állapotban levő gyermekükről lemondanak, orvosuk, Kent Heyborne új javaslattal állt elő. Felvette a kapcsolatot egy utahi sebészcsoporttal, akik egy lézeres műtét segítségével szétválasztották az ikrek közös vérkeringését, így két hónappal később mindkét kislány egészségesen megszületett.

Jordan Taylor koponyája egy autóbaleset során levált a hátgerincéről. Az orvosok egy százalék esélyt adtak neki a túlélésre. A gyülekezet, ahova a Taylor család tartozott, hallott a balesetről, és imádkozni kezdtek a fiú gyógyulásáért. A hír gyorsan terjedt, és idővel már legalább húsz templomban imádkoztak a csodáért. Hogy ez volt-e az oka, nem tudni, de három hónap múlva – drótokkal és csavarokkal a testében – Jordan visszatért az iskolába.

David Blancarte egy motorbalesetet követően már húsz éve tolószékben élt, mikor megcsípte egy pók, és ő hamarosan újra járni kezdett. A pókcsípés miatt ugyanis kórházba került, ahol a fizikoterápiás kezelés közben az egyik nővér felfedezett egy rögöt a lábában. Lefuttattak néhány tesztet, és öt nappal később Blancarte saját lábán hagyta el a kórházat. Ezt az esetet a Doktor House sorozatban is feldolgozták, bár ott nem pókcsípés miatt került kórházba a páciens.


Forrás: Medipress
2011. 03. 25.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés