2024. Június 15. szombat
A szépség és a karcsú alak érdekében sokan bármilyen áldozatot hajlandók meghozni, az eddigi talán legabszurdabb testcsökkentő eljárásnak azonban kevés jövőt jósolunk – mert ki az, aki képes lenne hálót varratni a nyelvére?

Bármennyire is szörnyűen hangzik, mégis voltak, akik letesztelték a Chugay Cosmetic Surgery nevű kaliforniai cég legújabb agyrémét. A Chugay Tongue Patch nevű eszköz tulajdonképpen egy bélyeg méretű hálós anyag, amit sebészeti úton rögzítenek a nyelv felületéhez. A vállalkozás weblapja szerint ez egy olyan hatásos módszer, amit egyik eddig alkalmazott sebészeti eljárás sem tud felülmúlni. „A Patch az evést körülményessé, és fájdalmassá teszi” – írják.

Az eszköz arra kényszeríti használóit, hogy a táplálékbevitelt kizárólag folyadékokkal oldják meg a táplálékbevitelt, így viszont akár 13 kilós fogyás is elérhető egy hónap alatt. Az elfogyasztott folyadékoknak fedezniük kell a páciens tápanyag-szükségletét, különös tekintettel a vitaminokra és ásványi sókra.

A Chugay honlapja szerint eddig 10 ember próbálta ki a módszert, és „többségük a beavatkozás után, már másnap munkaképes volt.”

A módszert nem fogadta kitörő lelkesedés. „Véleményem szerint a Chugay Tongue Patch egy kiváló példa arra, hogy attól, hogy az orvosod neve előtt ott van az a bizonyos Dr., még nem biztos, hogy normális!” – nyilatkozta Yoni Freedhoff, kanadai elhízástudományi szakértő, orvos a Chicago Tribune című lapnak.


Forrás: Medipress
2009. 09. 26.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés