2021. Június 23. szerda
Narancsbőr? Bújjon ki belőle! -  Miért pont a nők? -  Hatékony kezelés
Közeleg a bikiniszezon és a legtöbb nőnek itt-ott takargatni való narancsbőre van. Sokan már fiatalkorban szembesülnek a cellulitisszel. Miért alakult ki a narancsbõr és mit tehetünk ellene?

Narancsbőr? Bújjon ki belőle!

A narancsbőr testalkattól függetlenül bárkit érinthet, nem csak a húsibb hölgyek problémája, igaz, ritkábban, de kifejezetten karcsú nőknél is megfigyelhető, sőt olykor a férfiakat sem kíméli. Legfontosabb előidézője a helytelen életmód: a kevés mozgás, a dohányzás, rendszeres kávé- és alkoholfogyasztás, a kevés folyadékfogyasztás, a vitaminokban szegény táplálkozás mind mind elősegítik a narancsbőr kialakulását. A cellulitisz hátterében álló másik ok az elégtelen vér- és nyirokkeringés, amit fokozhat például a kevés mozgás, vagy a túlsúly is. Emiatt romlik a sejtek oxigén- és tápanyagellátása, a salakanyagok sem ürülnek ki, hanem lerakódnak a sejtek között, a szövetek ödémássá válnak (felgyülemlik a nyirokfolyadék), a zsírsejtek pedig növekedésnek indulnak.

Narancsbőr Schüssler

Miért pont a nők?

Az, hogy a narancsbőr miért a nõket sújtja inkább, a két nem közötti hormonális eltérések, illetve a bőr eltérő tulajdonságaiból adódik.

A bőr három rétege közül a legalsóban, az ún. bőraljában a nőknél sokkal több zsírszövet található, mint a férfiaknál, bizonyos testtájakon pedig vastagabb is e réteg. A nők bőrének sokkal tágulékonyabbnak kell lennie – gondoljunk csak arra, hogy a terhesség alatt milyen hatalmas méretváltozást kell elviselnie. A kötőszövet lazasága azt eredményezheti, hogy a bőralja zsírsejtjei könnyen átjutnak a kötőszövetbe és ott összecsomósodva, fürt alakban lerakódva megváltoztatják a bőr struktúráját, kiadva a narancsbőrre jellemző hepehupákat.

Hatékony kezelés

A Schüssler NaturCosMEDics 100% natúr krémek a hagyományos krémekkel ellentétben az úgynevezett információs terápiák csoportjába tartoznak. A Schüssler terápia alapja, hogy az adott ásványi só olyan információt visz be a bőrbe, amely helyreállítja a szövetek homeosztázisát. Ennek megfelelően a Schüssler NaturCosMEDics krémek alkalmazásával az okot, és nem a felszíni tünetet kezeljük.

ASchüssler krémek közül a következő kombináció mindennapos használata megoldást nyújt a narancsbőr elleni harcban:
Nr. 8-as Natrium chloratum krém bőrünk vízháztartásának egyensúlyát állítja helyre
Nr. 11-es Silicea krém pedig kötőszövetek feszességéért felel

Masszírozza be minden nap 2-3 alkalommal az érintett bőrfelületbe! Nagyobb hatékonyság elérése érdekében gyengéden paskolja bőrét, ezáltal fokozza a vérkeringést, ami jótékony hatású.

Miért különlegesek Schüssler NaturCosMEDics krémek? Mert a gyógyító erejű ásványi sókat 100% natúr alapanyagokkal kevertük össze, és nem használtunk kőolajszármazékot illetve parabént!


2013. 05. 23.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés