2021. Június 20. vasárnap
Várhatóan a közeljövőben is lesz online foglalható Pfizer-oltás, a beérkező vakcinaszállítmányok és az abból első körös oltásra kiosztható oltóanyagok számától függően - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön. Addig is minden regisztrált számára elérhető az időpontfoglalóban a Sinopharm-, a Szputynik és az AstraZeneca-oltóanyag.

144 ezer, jellemzően március elejéig regisztrált kap csütörtökön sms-t arról, hogy a Sinopharm-, az AstraZeneca- és a Szputnyik mellett ők már Pfizer-oltást is tudnak foglalni az online időpontfoglalóban. Az országos oltási munkacsoport döntése nyomán ugyanis a keddi Pfizer-szállítmányból valamennyi első körös oltásra felhasználható vakcina lefoglalható.

A kórházi oltópontok május 14., péntek és 18., kedd közötti napokra hirdettek foglalható Pfizer-oltási időpontokat, de kizárólag azoknak, akik sms-értesítést kapnak erről - hívta fel a figyelmet a kormányzati portál. Az időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu.

-------------------------------------------------------------------------------------------- 

Ha komolyan veszed a tartós fogyást,

és a későbbiekben is egészségesen szeretnél főzni:

Légkeveréses Halogén Főzőkészülék

- Akár zsír vagy olaj nélkül is süthetsz benne

- Füst- és szagmentes

- Mikró helyett is jó, mindent tud, amit egy mikrohullámú sütő, sőt tehetsz bele alufóliát, vagy akár tepsit is

- Megőrzi az ételek vitamintartalmát a kíméletes halogén főzési eljárásnak köszönhetően.

- Megtapasztalhatod az ételek valódi ízét, a zárt rendszerben sosem érzett ízek jönnek elő..

 

MEGNÉZEM A LÉGKEVERÉSES HALOGÉN FŐZŐKÉSZÜLÉKET >>

------------------------------------------------------------------------------------------

Csak azokat fogják fogadni a kórházi oltópontok, akik az időpontfoglalásról visszaigazolást tudnak felmutatni. Kérik, ne jelenjenek meg ott olyanok, akik nem jogosultak az oltásra: akik nem regisztráltak; regisztráltak, de most még nem kaptak jogosultságot időpontfoglalásra; kaptak ugyan sms-t, de mégsem foglaltak időpontot. A kórházi oltópontokra nem fogják beengedni azokat, akik jogosulatlanul, időpontfoglalás nélkül jelennek meg.

Csütörtökön elkezdődött a regisztrált 16-18 évesek oltása is a kórházi oltópontokon, szintén Pfizer-vakcinával. Az időpontfoglaló továbbra is nyitva van azoknak az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 éveseknek is, akik még nem foglaltak időpontot.


Forrás: MTI
2021. 05. 13.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés