2021. Október 21. csütörtök
A koronavírus ellen sajnos nincs gyógyszer, sem védőoltás. Két dolgot tehetünk ellene: erősítjük az immunrendszert és ha megbetegszünk, kezeljük a tüneteket. Jó tudni, hogy bizonyos gyógynövények rendszeresen fogyasztva aktiválják az immunrendszert, sőt ugyanezek leggyakrabban a kezelésben is nagyszerűek.

Cikkükben azokat a gyógynövényeket gyűjtöttük össze, amelyek ebben az időszakban a legnagyobb hasznát vehetjük. Tájékozódjon a gyógytea elkészítésének módjáról is a lehető legtökéletesebb hatás eléréséért!

Echinacea

A bíbor kasvirág a legerősebb immunerősítő gyógynövényünk, melyet bátran lehet használni mind a betegségek megelőzésére, mind kezelésre. Értékes hatóanyagai (poliszacharidok, kávésav-származékok, alkilamidok) stimulálják a fehérvérsejteket, így remekül alkalmazható vírusos, illetve bakteriális megbetegedések esetén. Torokfájás esetén is nagy segítségünkre lehet, mert fertőtlenítő hatása mellett gyulladáscsökkentő is.

Mecsek Hársvirág

Hatékonyan csökkenti a meghűléses panaszokat, gyakran ajánlják láz esetén, hiszen a benne lévő flavonoidoknak köszönhetően izzasztó hatással bír, és segít a lázcsillapításban is. Kiváló méregtelenítő, így felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat, amellett, hogy közben erősíti az immunrendszert. Köptető, nyákoldó hatása révén torokbántalmakon, rekedtségen is segít. Hársmézzel nem csak finomabb, de a méz vitaminjai, ásványi anyagai is hozzájárulhatnak a gyógyuláshoz.

Bodzavirág

Sokoldalú gyógynövény, virágból készült tea vízhajtó, emésztést elősegítő, köhögéscsillapító hatású, sőt álmatlanság, migrén, ideggyulladás esetén is ajánlják. Ami azonban most a legfontosabb: megfázásra, hörghurutra, izzasztószerként és immunrendszeri serkentőként használhatjuk betegség esetén.

Lándzsás útifű

A népi gyógyászatban a lándzsás útifüvet légúti panaszok, megfázásos, gyulladásos tünetek mérséklésére alkalmazzák, inkább száraz köhögés esetén nyújt segítséget. Légcsőhurut és a nyálkahártya gyulladása esetén tudományosan igazoltan, hatékonyan alkalmazható, fő hatóanyagainak (iridoid glikozidok, flavonoidok) gyulladáscsökkentő hatása klinikai vizsgálatok során is megerősítést nyert.

Mindez harmonikus egyensúlyban a Mecsek gyógyteában! Ha nem vagyunk fitoterapeuták, inkább bízzuk a szakértőkre a felsorolt gyógynövények kikeverésének ideális arányát! A Mecsek immunerősítő és Echinacea gyógyteája tökéletes keverékek, fogyasszuk rendszeresen, ragadjunk meg minden lehetőséget, hogy erősítsük az immunrendszert, és a megbetegedéseket is könnyebben átvészelhetjük ezekkel a gyóghynövényekkel. Szponzorált tartalom


2020. 04. 06.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés