2021. Szeptember 27. hétfő
A változó korban lévő nők a hormonális változások miatt több kellemetlen testi és pszichés tünetet is tapasztalhatnak. Szerencsére ezek jó eséllyel enyhíthetők tudatos odafigyeléssel, életmódi változásokkal és nem utolsósorban a természet kincseinek segítségével.

Ötvenéves kor körül a női szervezetben nagy változások zajlanak le. Az ivarszervek hormontermelése és a peteérés folyamata lassan, fokozatosan abbamarad, az ösztrogénszint csökken, a menstruáció rendszertelenné válik, majd megszűnik, a méh, a petefészkek és az emlők visszafejlődnek, a hüvely fala vékonyabbá, szárazabbá válik. A menopauza hozta hormonális változások nemcsak az ivarszervek, hanem más, távoli szervek működését is befolyásolják. Jellegzetes tünetek jelentkezhetnek, például a bőr szárazsága, petyhüdtsége, elvékonyodása, hajhullás, fokozott szőrnövekedés, görcsös fejfájás, alvászavarok, éjszakai fokozott verejtékezés, bőrpír, hőhullámok, szapora szívdobogás. Pszichés gondok is előfordulhatnak, például a nemi vágy csökkenése, szélsőséges hangulati változások, a koncentrálóképesség romlása, ingerlékenység, depresszióra való hajlam.

A Gyógyfű Kft. BARÁTCSERJE TERMÉS GYÓGYTEÁJA hatásosan enyhíti a kellemetlen tüneteket> >

Klimax tünetei így enyhít Mit tehetünk a klimax tünetei ellen?

A panaszokat mielőbb érdemes nőgyógyásszal megbeszélni, emellett az általános orvosi kontroll is fontos, mert jó néhány betegség (például az elhízás, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a nőgyógyászati daganatok és a csontritkulás) kockázata is nő a klimax korba lépve. Ugyanakkor nem feltétlenül kell gyógyszeres kezelésben gondolkodni, hiszen az érintett életmódi változtatásokkal és természetes eszközökkel maga is sokat tehet a kellemetlen tünetek ellen. Legfontosabb a rendszeres mozgás, a kiegyensúlyozott, vitamin-, fehérje- és rost dús táplálkozás, a káros szokások (például a dohányzás, a felesleges kalóriák bevitelével járó nassolás) elhagyása és a stressz kerülése, feszültségoldó technikák elsajátítása, örömteli tevékenységek keresése. Sokat segít, ha sikerül megőrizni a harmonikus párkapcsolatot és a szexuális aktivitást.

A kellemetlen testi, pszichés tünetek jelentősen enyhíthetők vény nélkül kapható, természetes, biológiailag aktív hatóanyagokat, a női nemi hormonokkal rokon összetevőket, fitoösztrogéneket tartalmazó gyógynövény készítményekkel. Ilyen például a barátcserje, amelyet évszázadok óta használnak női bajokra, mert értékes hatóanyagai az agyalapi mirigy serkentésével közvetett módon növelik a szervezet progeszteron termelését, egyensúlyt teremtve a női nemi hormonok szabályozásában.

A GYógyfű Kft. Barátcserje termés teája a menopauzával együtt járó kellemetlen tünetek enyhítésére hatásos.

Megnézem a Gyógyfű Kft. BARÁTCSERJE TERMÉS GYÓGYTEÁJÁT>>


Forrás: vital
2020. 03. 11.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés