2024. Március 02. szombat

A hatóságok Kaliforniában letartóztattak egy párt, miután kiderült, hogy illegális, pácienseiket megcsúfító kozmetikai beavatkozásokat végeztek fecskendőkkel és gyógyszerekkel zsúfolt otthonukban.

 

Nézze meg az EgészségPláza termékeit! 


A negyvennyolc éves Ha Nguyent és a hatvankét éves Zbigniew Makowskit szerdán tartóztatták le engedély nélküli praktizálás és gyermekek veszélyeztetése miatt. A gyámhatóság négy gyermeket vett magához, akik a pár házában laktak.

illegális plasztikai műtét

„Egy asszonynak, akin Nguyen ráncfelvarrást, és a hasán kozmetikai beavatkozást végzett, most mindkét füle mellett vastag, csaknem nyolc cm-es heg éktelenkedik, sebhelyek vannak a szemöldöke felett, az alsó ajka alatt, a hasán pedig egy nagyjából harmincnyolc cm-es heg maradt” – mondta el Candis Cohen, a Kaliforniai Orvosi Testület szóvivője.

A hatóságokat Nguyen egyik volt ügyfele értesítette, aki elmondta, hogy a nő kozmetikai műtéteket végzett otthonában, amivel naponta minimum ötszáz dollárt (nagyjából százezer forint) keresett. Makowskit bűnrészességgel vádolják. A férfi betegeket vitt haza, és segített megtisztítani sebeiket. Az orvosi testület szerint Nguyennek soha nem volt orvosi engedélye Kaliforniában. 2003-ban nyomozást indítottak ellene egy kontár módon végrehajtott genitális műtét miatt, ám a panaszt benyújtó páciens elköltözött, és az eljárást nem folytatták le.

A párnak pénteken kellett bíróság elé állnia, csütörtökön még mindketten börtönben voltak. Nguyent 150 ezer dolláros (kb. 30 millió forint), míg Makowskit 50 ezer dolláros (kb. 10 millió forint) óvadék fejében helyeznék szabadlábra.

 Nézze meg az EgészségPláza termékeit!


Forrás: medipress.hu
2007. 09. 11.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés