2021. Május 06. csütörtök

Fókuszban: A gyógynövények

gyógynövény
A gyógynövényeket legkényelmesebb természetesen boltban megvásárolni. A szép nyári napsütés azonban sokunkat csábíthat kisebb-nagyobb kirándulásra, s ilyenkor - összekötve a kellemest a hasznossal - gyűjthetünk néhányat a környéken található gyógynövények közül.
BŐVEBBEN


galagonya

A galagonyatea, a fehér fagyöngy ágainak és leveleinek kivonata, és a fokhagyma is mind hatékony megoldás lehet e betegségek ellen.


BŐVEBBEN


gyógynövények, köhögés

A gyakran hosszadalmas problémát jelentő hörghurut és köhögés kezelésére már az ókorban is eredményesen használták a gyógynövényeket (papsajt, fehérmályva, martilapu). A természet patikáját ma sem nélkülözi az orvostudomány.


BŐVEBBEN


Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a környékünkön még vannak a gyógynövények gyűjtésére alkalmas helyek, akkor nekiláthatunk e növények konzerválásának.


BŐVEBBEN


gyógytea, gyógynövény

Sokféle módon alkalmazhatjuk a gyógynövényeket. Bizonyos növények alkoholos tinktúra formában, mások fürdő vagy inhalálás útján hatnak kedvezőbben. Hogyan tároljuk őket, és hogyan készítsünk belőlük kivonatokat?


BŐVEBBEN


gyógynövények
Enyhébb tünetek kezelésére sokszor alkalmasabbak bizonyos gyógynövények, mint az erős hatású vegyi anyagok. A növényeknek is lehetnek azonban mellékhatásaik, ezért megfelelő ismeretek híján soha ne használjuk őket.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés