2022. Október 01. szombat
A gyomorégés lehet egyszeri túlevés, kiadós lakoma és tartós étrendi hiba következménye, de súlyosabb bajok, például kezdődő refluxbetegség első tünete is. Kiválthatja a szokásosnál több gyomorsav termelődése és az is, ha a gyomorszáj záróizma nem zár tökéletesen, és a savas gyomortartalom egy része feljutva a nyelőcsőbe marja, irritálja azt. Több mint kellemetlenség, foglalkozni kell vele, mert elhanyagolva súlyos bajt is okozhat.

gastracidnagyobb

A gyomorégésnek nevezett tünet tulajdonképpen a szegycsont mögötti gyomorszájtól a torokig terjedő fájdalmas, égő érzés, amelyet a nyelőcsőbe jutó gyomorsav maró hatása okoz. Több emésztőszervi betegség kísérő tünete is lehet, de leggyakrabban étrendi hiba, kiegyensúlyozatlan táplálkozás váltja ki. A túl sok zsíros, fűszeres, cukros, savas étel, vagy egy-egy alkalmi nagyevés, rövid idő alatt elfogyasztott nagy mennyiségű étel, szénsavas, koffeines vagy alkoholos ital túltelíti a gyomrot, fellazítja a gyomorszájat, és a szokottnál több gyomorsav termelődését indítja be. A tüneteket fokozza, ha a hasűri nyomás - például terhesség, hasi elhízás, szoros ruházat, hajolgatás miatt - megnő, vagy ha egyes gyógyszerek ellazítják a gyomorszáj záróizmait. Ha a tünetek nemcsak alkalmanként fordulnak elő, hanem visszatérnek, állandósulnak, akkor már az ún. refluxbetegséget is jelezhetik. Ezt elhanyagolni semmiképpen sem szabad, mert súlyos következményekhez, gyulladások, fekélyek kialakulásához is vezethet.

Megnézem a gyomorsav csökkentő hatású Gastracid rágótablettát>>>

Gyors segítséget ajánlunk!

A tünetek ismétlődő jelentkezésekor mielőbbi szakorvosi kivizsgálásra van szükség, hogy kiderüljön a gyomorégés oka és azt kezelni, életmód-változtatással elkerülni lehessen. A kezelés orvos és beteg együttműködésén alapul: az esetleges alapbetegség kezelése, gyógyszeres terápia mellett a mértéktartó, kiegyensúlyozott táplálkozás, a káros szenvedélyek és a túlsúly kerülése, a többször, kis adagok fogyasztása rengeteget segíthet. Amíg ezek meghozzák az eredményt, addig sem kell azonban szenvedni a kellemetlen tünetektől: a kellemes narancsízű Gastracid rágótabletta hatékony savlekötő hatásával gyors enyhülést biztosít. Alkalmazható a gyomorsav túltermeléssel járó állapotok, gyomorégés és a gyomorsav nyelőcsőbe való visszafolyása (reflux) miatt kialakuló panaszok tüneti kezelésére, ezen kívül bélfelfúvódás, puffadás esetén, de használhatják a gyomorfekélyben vagy nyombélfekélyben szenvedők is.

Megnézem a Gastracid rágótablettát>>>

 (X)


2017. 03. 14.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés