2024. Május 18. szombat
Mit is jelent pontosan a fogszuvasodás, és hogyan vehető észre? -  Elő a fogkefékkel! -  Minden részlet számít! -  Mosolyra fel!
A fogszuvasodás nem egyik napról a másikra alakul ki. Ha nem teszünk a megelőzésért, és csak akkor vesszük észre, amikor már kialakult, gyorsan a fogorvos székében találjuk magunkat. Manapság szerencsére már számos eszköz rendelkezésünkre áll, amivel megóvhatjuk fogainkat, és megelőzhetjük a fogszuvasodást.

Mit is jelent pontosan a fogszuvasodás, és hogyan vehető észre?

A fogszuvasodást a fogakon képződő lepedék, valamint a szájban található baktériumok okozzák. Ez egy rendkívül összetett és idült folyamat, amely a fogfelszín felől halad befelé a dentin irányába. A folyamat során csökken a fogak ásványianyag-tartalma, keményszövete véglegesen roncsolódik, ez pedig azt eredményezi, hogy a fogzománc egyre vékonyabbá válik, végül, amikor már súlyos mértékű a károsodás, és túlzottan vékonnyá válik a fogzománc, akkor áttörik.

Oralb1

Elő a fogkefékkel!

Egészen egyszerű a fogszuvasodás megelőzése, mégis van pár részlet, amire érdemes figyelnünk. Az első és legfontosabb a megfelelő fogkefe kiválasztása. Az elmúlt években egyre nagyobb teret hódít az elektromos fogkefe, természetesen nem véletlenül. Az elektromos fogkefék sokszoros hatékonysággal működnek, például a fogkefefej megfelelő méretének és alakjának köszönhetően. A fogszuvasodás leggyakrabban a fogközökben alakul ki, ezért a legfontosabb, hogy a lehető legnagyobb felületet tudjuk megtisztítani fogmosás közben. A jó hír, hogy már létezik olyan elektromos fogkefe is, amely egy telefonos applikációval összekapcsolva nyújt tájékoztatást a fogmosás eredményességéről.

Az Oral-B legújabban bemutatott mágneses elektromos fogkeféje, az  iO™  48 százalékkal több lepedéket képes eltávolítani, mint egy szónikus fogkefe. Ha ez nem lenne elég, számos elektromos fogkefe teszt bizonyítja, hogy a P&G elektromos fogkeféi az élmezőnyben vannak, és egyedülállóan modern a technológiájuk. A készülék mikrorezgéseket generálva közvetlenül a fogkefefejbe hajtja az energiát, amely oszcillációs-rotációs mozgással kombinálva tisztítja a fogakat. Precíz, csendes és hatékony, ráadásul a beépített mesterséges intelligenciájának köszönhetően visszajelzést ad a fogmosás alaposságáról, 7 különféle fogmosási mód közül választhatunk, intelligens nyomásérzékelője pedig azonnal jelez, ha túl erős vagy túl gyenge nyomást gyakorlunk a fogainkra.

Oralb2

Minden részlet számít!

Az tény, hogy a megfelelő fogkefe kiválasztásával tehetjük a legtöbbet a fogaink egészségéért, ám az alábbiak is nagyban hozzájárulnak a fogszuvasodás megelőzéséhez:

• fluorid tartalmú fogkrém, gél, szájvíz használata

• fogközök mindennapos tisztítása

• napi kétszeri fogmosás, lehetőleg étkezés után minimum fél órával

• cukros italok és keményítőt tartalmazó ételek mérsékelt fogyasztása

• megfelelő mennyiségű kalciumbevitel

• rendszeres fogászati ellenőrzések

Mosolyra fel!

A mosoly a legszebb ékszer, amit viselhetünk. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy fogaink egész életünk során szolgálnak minket, minél egészségesebbek, annál tovább számíthatunk rájuk. Foglalkozzunk velük, ápoljuk őket, hogy magabiztos legyen a mosolyunk!


2021. 11. 12.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés