2024. Július 14. vasárnap
Egy friss kutatás szerint, a nők esetében az, ha egy fiatalabb férfivel jönnek össze, nem csupán az önbizalmuk növelésének tesz jót, de annak az esélyét is megnöveli, hogy még gyerekük születhessen.

Az orvosok szerint azoknak a negyvenes éveikben járó nőknek, akik még szeretnének teherbe esni, érdemes egy fiatalabb férfivel összejönniük, ha ugyanis a párjuk is elmúlt már negyven, igen kicsi lesz az esélye annak, hogy még gyermekük lehessen. Kanadai szakemberek úgy vélik, ennek az az oka, hogy a férfiak spermája az évek múltával egyre rosszabb minőségű lesz, és míg egy fiatal petesejt ezt a csorbát még képes kiküszöbölni, egy idősebb már nem biztos.v

A fentiek fényében Michael Dahan, a montreali McGill Egyetem kutatója azoknak az idősebb nőknek, akik még szeretnének gyermeket szülni, azt javasolja, hogy igyekezzenek minél fiatalabb férfit találni maguk mellé. A vizsgálat során – melynek eredményeiről a szakemberek a Reproduktív Gyógyászat Amerikai Egyesületének éves konferenciáján számoltak be – dr. Dahan és munkatársa, Noof Al-Asmar 631 negyven és negyvenhat év közötti nőt kísért figyelemmel, akik mesterséges megtermékenyítésre jelentkeztek. A nők partnerei 25 és 73 év közöttiek voltak. Az alanyokat két csoportra osztották, az egyikbe azok kerültek, akiknek már volt gyermekük, a másikba azok, akiknek még nem. Az eredmények azt mutatták, hogy azoknak a férfiaknak az átlagéletkora, akik még nem váltak apává, 43 és fél év volt, és mindez a nők életkorától teljesen független volt.

Amint azt dr. Drahan megállapította, a fiatal nők petesejtjei képesek kijavítani bármilyen genetikai defektet, ami a spermákban megjelenik, ám miután a nő betöltötte a negyvenet, mindez megváltozik. Mindebből pedig az következik, hogy ott, ahol a nő is és a férfi is a negyvenes éveiben jár, nemcsak a nőnél, de a férfinál is elkezd ketyegni a biológiai óra. Érdekességként azonban nem árt tudni, hogy azoknak a 35 év feletti nőknek, aki naponta háromnál több alkalommal fogyasztanak tejterméket, 21 százalékkal megnő az esélyük arra, hogy teherbe essenek, aminek a hátterében valószínűleg az áll, hogy a tejben progeszteron található, az pedig jótékonyan hat a termékenységre.


Forrás: Medipress
2014. 11. 03.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés