2024. Június 23. vasárnap
A legtöbb, intim piercinggel rendelkező férfi nem illik bele a motorosokról, drogosokról, alternatív figurákról alkotott sztereotípiákba, nagy részük ugyanis meglepő módon középkorú, átlagos életet élő házas férfi – derült ki egy online felmérésből.

Mivel az orvosok egyre gyakrabban találkoznak a piercingek miatt felmerülő egészségügyi problémákkal, de nincs igazán szakirodalma ennek a területnek, a Texas Tech szociológusa, Alden Roberts urológus munkatársaival együtt felmérést készítettek egy testékszer-mester segítségével, melyet több piercinges weboldalon is közzétettek.

intim, piercing

A British Journal of Medical Practitioners című folyóiratból kiderül, hogy összesen 445, összesen 26 országból származó férfi töltötte ki a kérdőívet. Az átlagos válaszoló 31 éves, fehér, heteroszexuális, főiskolát végzett férfi volt. A válaszadók 41 százaléka házasságban, további 20 százaléka tartós kapcsolatban él, 28%-a pedig mélyen vallásosnak tartja magát.

És hogy miért is vállalkoznak a férfiak legnemesebb szervük felékszerezésére? Nos, a megjelölt okok között szerepelt a megnövekedett szexuális élvezet, a lázadás és a kockázatos cselekedetek iránti vágy.

Az intim testékszer által okozott komplikációk között gyakori volt a fertőzés vagy vérzés. A válaszadók negyede arról számolt be, hogy már csak ülve tudnak vizelni, mert a piercing miatt a vizelet mindenfelé spriccel. Másoknál az erekció kényelmetlenül hosszúra nyúlik, vagy a nemi szerv pedig az aktust követően vérzik, elgennyesedik, és olyan is van, hogy az ékszer egyszerűen a partner hüvelyében marad.

A szerzők elismerik, hogy felmérésük nem feltétlenül tükrözi a teljes valóságot, mert nagy valószínűséggel csak azok töltötték ki, akik vagy nagyon ellenzik a testékszereket, vagy nagyon mellette vannak, és elképzelhető, hogy az intim a piercinget viselők nagy százaléka valóban abba a szubkultúrába tartozik, amelyről az ilyen vonatkozású előítéletek kialakultak.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés