2024. Február 28. szerda
Az ingyenes szűrővizsgálatok és tanácsadás mellett számos különleges programmal várják az érdeklődőket az Egy Csepp Világnapon november 19-én a budapesti MOM Sportban.
A szervezők MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleménye szerint a nemzetközi diabétesz világnaphoz kapcsolódó egész napos ingyenes családi programon a gyerekeket bátorságpróbával és "állati jó" játékokkal várja a Fővárosi Állat- és Növénykert standja. Idén is megnyílik a Teddy Maci Kórház, ahol a kicsik plüssmackókat gyógyíthatnak orvostanhallgatókkal együtt. A KiDS és TEENS Birodalomban a kisiskolásokat teszik próbára okoseszközök és hagyományos játékok segítségével, míg a legkisebbeknek a Mesekert-interaktív játszóház és az ingyenes ugrálóvár nyújt önfeledt perceket.Családi Egészségnap
Mint írták, az Egy Csepp Világnap színpadán népszerű műsorvezetők - Barabás Éva, Erős Antónia, Rábai Balázs - interaktív talkshowkban szakorvosokkal beszélgetnek az egészségmegőrzésről.
A zenei programról a kicsiknek az Alma Zenekar és a Kolompos Együttes, a felnőtteknek a The Voice Magyarország tehetségkutató műsor döntősei és a Varga Feri-Balássy Betty páros gondoskodik.
Az ingyenes szűrővizsgálatokon és tanácsadásokon bárki megméretheti egyebek mellett a vércukorszintjét, a vérnyomását, ellenőriztetheti látását, a férfiak a prosztatájuk egészségéről is képet kaphatnak egy csepp vér alapján, valamint szakembertől bőrgyógyászati, diabetológiai, táplálkozási, vese és fogászati tanácsokat kérhetnek a látogatók - emelik ki a közleményben.
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója, Erős Antónia vezetésével 15 órakor indul a hagyományos diabétesz séta, amellyel arra hívják fel a figyelmet, hogy napi harminc perc mozgással már sokat lehet tenni a kettes típusú diabétesz megelőzéséért, továbbá hangsúlyozzák, hogy a sport a cukorbetegek számára az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti.
Forrás: MTI
2023. 11. 11.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés