2024. Június 23. vasárnap
Diéta helyett új táplálkozási módszert javasol a fogyni vágyóknak az olasz űrorvos, Filippo Ongaro csütörtökön bemutatott új könyvében. Az Úgy egyél, hogy lefogyjál! címmel megjelent kötetben a helyes táplálkozás megválasztásának fontosságára hívja fel a figyelmet a szakember.

Filippo Ongaro, a Quintess Egészségközpont nemzetközi orvos-igazgatója korábban az Európai Űrügynökségnél az űrutazók egészségéért volt felelős. Később a rendszerszemléletű medicina európai képviselőjeként megírta Úgy egyél, hogy jól legyél! című könyvét, amelyben a korábban divatossá vált fogyókúrás módszerek felett tört pálcát - tájékoztatta az egészségközpont az MTI-t. Új munkájában az orvos korábbi gondolatmenetét folytatva új diéta helyett egy olyan táplálkozási módszert mutat be, amelynek során a hangsúlyt a mennyiség helyett az étel minőségére helyezi.

Ongaro úgy véli, a legnagyobb probléma abban rejlik, hogy az évszázadok során megszakadt és eltorzult a kapcsolat az ember anyagcseréje és a környezet között. Ezt a túlságosan feldogozott, kalóriadús, ám valódi értékes tápanyagokban szegény élelmiszerek tömegének fogyasztása okozza. A 21. század genetikára épülő táplálkozástudománya, a nutrigenomika legújabb eredményeire támaszkodva, közérthetően fejti ki a minőségi táplálkozás lényegét és alapvető szabályait, ezek alapján életvezetési tanácsokkal és a könyv végén receptekkel szolgál az olvasóknak. A könyv a Quintess Tudásközpont támogatásával a HVG Könyvek egészséges életmódot hirdető sorozatának negyedik tagjaként jelent meg.


Forrás: MTI
2012. 12. 03.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés