2021. Június 23. szerda
A koronavírus-járvány során a közösségi zenészek elengedhetetlen támogatást nyújtottak a demenciával élők magányának enyhítésében és mindennapjaik színesítésében Nagy-Britanniában.

Egyiküket a BBC mini-dokumentumfilmben mutatta be: Sal Tonge telefonon keresztül tart közös zenélést és éneklést alkalmazó terápiás alkalmakat demenciával élők számára. Sal szerint az éneklés hatására hihetetlen gyógyító folyamatok mennek végbe az emberek lelkében, amik enyhítik a magányt és a nehéz érzéseket.

Zene gyógyszer

Sal mindig a kliensei igényeihez alakítja az alkalmakat: Len például, az egyik demenciával élő kliense dobolni szeret igazán. Sandra Nevett-Tidmarsch, a férfi lánya úgy nyilatkozott, hogy a rendszeres zeneterápia életmentő édesapja számára, aki ennek segítségével osztozik valakivel a hobbijában. Carol Burgess, Len másik lánya hozzátette, hogy a telefonhívások végén édesapjuk mindig sokkal jobb kedvű és jól láthatóan fel van dobva.

A zeneterapeuta kiemelte, hogy minden egyes alkalommal azt tapasztalja, hogy a vonal túlvégén éneklő idős ember végre kapcsolatba kerül valakivel, áttörve a magányosságán. Úgy érzi, nagy megtiszteltetés, hogy olyan munkát végezhet, ami ilyen erős gyógyszert jelent a lélek számára.

További érdekes hírek, cikkek a demenciáról a felejtek.hu internetes portálon.


Forrás: felejtek.hu
2020. 10. 21.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés