2024. Július 22. hétfő

Daganatos megbetegedések: Betegápolás

felfekvés, decubitus
A hosszú ideig tartó fekvés következtében kialakuló felfekvés akár halállal is végződhet. Pedig a megelőzési mód egyszerű, de szinte percről percre foglalkoznunk kell a magatehetetlen, ágyban fekvő beteggel.
BŐVEBBEN


hospice
Mindannyian meghalunk egy napon, de mivel a kórházak a gyógyításra rendezkedtek be, a szeretetteljes igyekezet ellenére sincs arra lehetőség, hogy a végső stádiumban lévő embereket méltó módon kísérhessék a végső úton. Erre a család képes, amely kérhet segítséget a hospice-mozgalomtól is.
BŐVEBBEN


sztóma
Bizonyos betegségek esetén olyan műtéti beavatkozás válik szükségessé, mely az emésztő- és a vizeletelvezető rendszert érinti. Ha valamilyen okból az eredeti állapot nem tartható fenn, az ürítést sztóma segítségével oldják meg.
BŐVEBBEN


ápolás betegápolás

Mind a család, mind a társadalom számára igen nagy problémát jelent a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő vagy már haldokló beteg ellátása. Még a fejlett társadalmakban sem általános, hogy a betegek életük utolsó, nehéz szakaszában megkapják a megfelelő gondoskodást.


BŐVEBBEN


női felsőtest, mellműtét

Mellműtét elvégzésére általában kozmetikai okokból, vagy emlőrák esetén kerül sor. A műtét utáni lábadozás időszaka nem csak fizikailag, pszichésen is megterhelő lehet, főképp emlőeltávolítás esetén. A tökéletes gyógyulás érdekében gondos ápolásra van szükség.


BŐVEBBENVital - egészségügyi linkcentrumKeresés