2021. Június 23. szerda
Viszkető hámlások, apró sebecskék a lábujjak között, vöröslő, irritált foltok a test összefekvő felületein, a hajlatoknál? A tünetek gombás bőrfertőzésre utalnak. Mielőbb tegyen ellene, hatékony kezelést ajánlunk!

borgomba

A gombás bőrfertőzés sokkal gyakoribb, mint gondolná, legalább minden második embert utolér legalább egyszer az életében. A száznál több kórokozó gombaféle közül a leggyakoribbak az ún. dermatofitonok és a sarjadzó gombák. A bőr legfelső rétegén, az elhalt hámsejteken telepednek meg, onnan betegítik meg a bőrt és a körmöt, és az arra érzékenyeknél allergiát is előidézhetnek. Leggyakrabban a lábujjak közötti érzékeny, finom bőrfelületen jelennek meg először, de a fertőzés ritkán korlátozódik egyetlen testrészre, gyakoriak az összehajló bőrfelületeken is, hónaljban, combtőnél, mellek alatt is. A bőrgomba legjellemzőbb tünete a fertőzött területen jelentkező bőrpír, hámsérülés, hámlás, nedvedzés, viszketés, irritáció, gyulladás. Leggyakrabban uszodák, strandok, öltözők nedves kövezetén találkozhatunk gombákkal fertőzött lehámlott hámsejtekkel, de a fertőzés származhat az érintettből magából is, ha a szervezetében is jelen lévő sarjadzó gombák - betegség miatt vagy valamely gyógyszer alkalmazásának mellékhatásaként - kórosan elszaporodnak. A bőrgombásodásra hajlamosíthat a fokozott izzadás, a túlsúly, a kemény fizikai munka, a rosszul szellőző, műszálas ruházat, egyes betegségek, bizonyos gyógyszerek mellékhatása és a bőr védő savköpenyének gyengesége is.

Tegyen ellene Digifunginnal!

A bőr gombás fertőzését mielőbb ajánlatos kezelni, mert elhanyagolva súlyosabb szöveti károsodást is kiválthat, és a lábujjakról a test egyéb felületeire is átterjedhet. A cukorbetegeknek különösen vigyázni kell erre, mivel esetükben a legkisebb hámsérülés is nehezen gyógyul, komoly bajt okozhat. Ráadásul, amilyen könnyű elkapni, ugyanolyan könnyű továbbadni is: például a közösen használt törölközők szövetében, padlószőnyegen is fertőzhet. Ezért nemcsak az érintett, hanem a család közös érdeke is a mielőbbi kezelés. Szerencsére ennek semmi akadálya: a vény nélkül kapható Digifungin kenőcs és külsőleges por, ezen kívül a Terbinafin spray melyek segítenek a felületi gombás fertőzések helyi kezelésében és a gombafajok szaporodásának megakadályozásában. A Wagner Pharma bőrgomba ellenes készítményei ne hiányozzanak a család házi patikájából illetve a nyaralásra összekészített gyógyszeres csomagból sem!


Forrás: Vital
2017. 07. 05.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés