2024. Június 17. hétfő

A hét témája: Idősotthon választás

Magány helyett idősotthon

Idősebb korban félünk az ismeretlentől, nehezebben váltunk lakhelyet, életmódot. A szociális kapcsolatok gyakran nem igény, hanem inkább lehetőség híján szűkülnek be. Egy gondosan kiválasztott idősek otthonában csak akkor lesz egyedül, ha Ön úgy szeretné, orvosok vigyázzák egészséget, pezsgő társasági életet élhet. Egy jó döntéssel új fordulatot vehet az élete!


BŐVEBBEN


Piroska Nyugdíjasház

Egyre többen vannak, akik nyugdíjas éveiket nem otthonuk magányában képzelik el, hanem inkább választanák a nyugdíjas otthonok, nyugdíjasházak pezsgő életét, az ott kínálkozó társas kapcsolatokat, biztonságot. Egy különleges, prémium szolgáltatásokat nyújtó nyugdíjasházat mutatunk be Önöknek, melynek Nyugat-Dunántúl egyik gyöngyszeme, Bükfürdő adott otthont. A project megálmodójával, Barota Sándorral készített interjúnkban mutatjuk be Önöknek ezt a csodálatos inézményt.


BŐVEBBEN


Magányos idős

A magány a testet és a lelket is megbetegíti. Az izolálódás elsősorban az időseket érinti, bár a 21. században világszerte érzik magukat magányosnak a világ fejlettebbik felén a fiatalok is. Megváltoztak a családi és emberi viszonyok, időskorban pedig a kapcsolatok száma, minősége is lecsökken. Tegyünk ellene!


BŐVEBBEN


Olajágteaser3

Az utóbbi évtizedekben megváltozott a családmodell. A külön, akár külföldön élő gyermekek, a nők munkába állása egyre nehezebbé teszi, hogy a békés öregkort saját falaink között éljük meg, és eljöhet az az idő is, amikor már nem vagyunk képesek gondoskodni magunkról akár még családi összefogással sem. Érezhetően egyre nagyobb az igény az idősotthonok iránt.


BŐVEBBEN







Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés