2024. Június 24. hétfő
Vastagbélműködés - Salaktalanítás -  Miért tesznek hajlamossá bizonyos baktériumtörzsek az elhízásra? -  Összegzés a sikeres fogyókúra érdekében
Örökös mottónk: „Nem azért kellene lefogyni, hogy szebbek legyünk, hanem egészségesebbek. A probléma az, hogy addig nem tudunk érdemben lefogyni, míg nem vagyunk egészségesek!”

Ebből a csapdahelyzetből bizony van hatékony kiút. Az anyagcserét kell komplex módon normalizálni. Most a VASTAGBÉL működését fogjuk tárgyalni részletesen, megállapíthatjuk, hogy tulajdonképpen a létünk függ a bélrendszer normál működésétől! Azt is taglalni fogjuk, hogy mi biztosítja a béltraktus épségét ahhoz, hogy normál módon működve, egy olyan anyagcserét biztosíthasson, ami egyben normál testalkattal is jár. Hiszen egy jól működő anyagcsere mellett a szervezet nem spájzol felesleges zsírpárnákat, amely különben előbb-utóbb metabolikus szindrómához vezetne.

 

Ha esetleg a túlsúly és a hiúság fog ráébreszteni, hogy tenni kell valamit, akkor volt értelme a felesleges kilóknak! Egy biztos, nincs mire várni és minden halasztgatást egy idő után megtorol a testünk!

 

Az anyagcsere alábbi négy nagy területét kell mindenek előtt újra kalibrálni, hogy kiegyensúlyozottan, egymással összhangban tudjon működni ismét minden szerv és szervrendszer. Csak így tudunk alkalmasak lenni az egészséges súlycsökkentésre, ami kizárólag testzsírból kellene, hogy történjen!

1. Az I. részben szó esett az Emésztés: enzimpótlás, gyomor- és bélnyálkahártya regenerálás tematikájáról.
2. Ebben a II. részben tárgyaltuk a Méregtelenítés: vese- és májműködés, zsíranyagcsere, epetermelés, jó zsírbontó képesség, valamint a Pajzsmirigy működés: normál hormontermelés, termogenézis, tökéletes zsírégetés, megfelelően gyors anyagcsere témakörét.
3. Ezt a III. részt a , ép bélfal, , és egy szabadalmaztatott prebiotikus hatású növényi rost bemutatására szánjuk, amely képes kalóriákat blokkolni, és egyben a butirát termelésen keresztül kiegyensúlyozza a normál testalkatot biztosító bélflórát is.

Vastagbélműködés - Salaktalanítás

A vastagbél egészséges működését a benne élő baktériumtörzsek összetétele, az ebből adódó a vastagbélfal épsége, és a rendszeres tisztulása határozza meg!

 

Azért fontos a vastagbél rendszeres tisztulása, hogy testhőmérsékleten a több napos széklet ne erjedjen bennünk, ami a rothasztó baktérium törzseket táplálja. Mindez a jó bélflóra-arány felborulásához vezet, ami jelentősen gyengíti az immunrendszert és növeli a hízásra való hajlamot is.

 

A vastagbélben és néha a vastagbél redőiben is a nem megfelelő táplálkozás és életmód miatt a bélsár felhalmozódhat. A rossz emésztés és a pangó bélsár miatt megváltozott bélflóra méreganyagokat (bio- és endotoxinok) termel.
Ha nem rendszeres a vastagbél tisztulása, a bélsárban lévő, a rothasztó baktériumok által termelt bio- és endotoxinok gyengítik a vastagbél falát, áteresztő bélszindrómát okozhatnak. Így a méreganyagok átjutnak a bélfalon, gyulladásokat, és a legkülönfélébb betegségeket okozva. Ide soroljuk az ételintoleranciát, allergiákat, autoimmun betegségeket és a metabolikus szindrómát is, ami mindig elhízással jár. Amíg fennáll a szivárgó bél problémája, addig majdnem lehetetlen lefogyni!

 

Oxytarm vastagbél salaktalanítás

Az OXYTARM ® egy molekuláris innováció, gyártási technológiája egyedi.

 

AZ OXYTARM ® fő hatóanyaga a magnéziumnak egy olyan változata, amely hozzájárul a jó elektrolit egyensúlyhoz, ozmotikusan megőrzi a vastagbélben a bélsár megfelelő víztartalmát, a bélnyálkahártya hidratáltságát, ezáltal a *salakanyagok hatékony továbbítását és könnyebb kiürülését(*laza, nagyobb mennyiségű bélsár).

 

A visszajelzések alapján ezen tulajdonságai miatt az aranyérben szenvedők is örömmel használják.

 

OXYTARM ® , további információ

Blue

 

 

Nagyon fontos lépés az egészségünk érdekében, a vastagbél rendszeres ürülése! Napjainkban minden 3. ember valamilyen emésztőrendszeri, a leggyakrabban vastagbél problémában szenved. Ilyen a vastagbélgyulladás, fekély (colitis ulcerosa), diverticulosis (amikor a harmonika-szerű redős vastagbélfal kitáskásodik, benne reked a bélsár és begyullad), valamint a sigma bél (a vastagbél utolsó, rectum előtti szakasza) gyulladása, perforálódása (magyarul kilukad a bélfal), rectum (végbél) daganatok stb.

 

Mindezekhez képest az aranyér eltörpül, bár nagyon megkeseríti az ember életét, és mint kiderült, bár az ülő életmód és az erőlködés okozza elsősorban ezt a visszeret, ezen kívül bakteriális vonzata is van annak, hogy a kifekélyesedett aranyér miért gyógyul oly körülményesen! Tehát a MIKROBIOM a teljes működésünket meghatározza.

 

Bizonyítottan a túlsúly, az elhízás elsődleges oka az áteresztő bélfal, áteresztő bélszindróma! Ameddig ezt az okot nem szüntetjük meg, ismétlem, addig nem fogunk tudni lefogyni!

 

A vastagbél rendszeres tisztulása elsőrendű fontossággal bír a szervezet számára, azért is, hogy megőrízhessük a jó FIRMICUTES / BACTEROIDETES bélflóra arányt.

 

Már említettük, a rossz bélflóra által termelt toxinok támadják a vastagbél falát és átereztővé teszik. Minden betgség innen gyűrűzik ki, ez a fő oka az elhízásnak is!

 

Ne feledjük, ha táplálkozunk, egyben a vastagbélflórát is tápláljuk, csak nem mindegy mely törzseket, amelyek hízásra hajlamosítanak vagy amelyek segítenek megőrízni a normál testalkatot!

 

Féltsd a bélflórád összetételét, mert nem csak a legjobb barátod, de a legnagyobb ellenséged is lehet, ha felborul az egyensúly, és az ideális baktérium arány!

 

Számos klinikai kutatás igazolja, hogy amennyiben a Firmicutes / Bacteriotedes arány felborul a vastagbélben, és bizonyos, a Firmicutes baktériumtörzsek családjába tartozó baktériumok túlszaporodnak, úgy túlsúlyra és elhízásra leszünk hajlamosak. Ezért is állítja a WHO, hogy az elhízás járványként terjed.

 

A fogyás forradalmi stratégiája

 

FATBOND ® Négyszeres kalória-gátló és prebiotikus súlycsökkentő további részletek.

Miért tesznek hajlamossá bizonyos baktériumtörzsek az elhízásra?

Mert ők is anyagcserét folytatnak a vastagbélen belül, az általuk termelt vegyületek hatására a máj több vérzsírt, azaz trigliceridet termel. Több kalóriát hasznosít egy rossz bélflórával rendelkező ember ugyanabból az összetételű és mennyiségű ételből, mint egy jó bélflórával rendelkező ember!

 

Vannak olyan súlyos obezitással járó esetek, amikor már csak a széklet átültetés segít! Nyilván ennek az eljárásnak is megvannak a patogén baktériumok miatt a maga veszélyei.

 

Szerencsére, vannak kevésbé drasztikus megoldások. Pár évvel ezelőtt francia farmakológusok létrehoztak és szabadalmaztattak egy olyan növényi rost-komplexet, amely tulajdonképpen több növényi rost kivonata és ötvözete. Az innováció lényege, hogy ez a komplex növényi rost ebben a formában nem létezik a természetben, hanem a kutatók egyesítettek több természetes növényi rostot egy komplex rost-szerkezetbe.

 

Ennek a rost-komplexnek a klinikai vizsgálatok szerint hatékony kalóriamegkötő és prebiotikus hatása is van. Azt már számos egyéb egészséggel kapcsolatos cikkből tudjuk, hogy a rostok késleltetik a szénhidrátok felszívódását, ezáltal nem lesz oly drasztikus az inzulin válasz sem. Ez azért fontos, mert az inzulin egyik fontos szerepe, hogy raktározó hormon is egyeben, tehát a magas inzulinszint túlsúllyal, majd elhízással jár.
Ez a speciális növényi rost-komplex nem csak késlelteti a cukrok felszívódását, hanem nagy részét meg is köti, és ugyanezt teszi a zsírok egy részével is, tehát be sem tud épülni a bennük lévő kalória egy jelentős része. Ezzel magyarázható a kalória-blokkoló, kalória-csökkentő hatása.

 

Mint tudjuk a rostok jelentős étvágycsökkentő hatással is járnak, tehát a jóllakottság érzése tovább kihat, így nem akarunk nassolni a főétkezések között. A nassolás-gátló hatás nagy előrelépés a fogyókúrázók körében, mert az önkéntelen, folyamatos nassolási vágy és állandó éhségérzet miatt töri meg a legtöbb fogyni vágyó a diétát, és soha nem tud elérni egy sikeres fogyókúrát, normál testalkatot.

 

Az innováció lényege, hogy ez a rost-komplex részben vízben oldódó, részben nem, és nem emészthető. Tehát eljut a vastagbélbe, ahol a baktériumtörzsek sikertelenül próbálják megemészteni. Ezen folyamatok közben a rost-komplexből olyan vegyületek (acetátok, propionátok, és butirátok) szabadulnak fel, amely a jó bélflórát táplálja, a rossz bélflóra szaporodását szabotálja, és így természetes módon áll vissza a jó anyagcserét és normál testalkatot biztosító bélflóra egyensúlya.

 

Speciális rostkomplex

 

A rost-komplex erjedéséből butirátok szabadulnak fel. Mint már számos neves szaklap is megírta, indirekt módon a butirátok jelentősen hozzájárulnak a bélfal épségéhez. A bélfal épsége a bélnyálkahártya épségétől és vastagságától függ. A bélnyálkahártya épségét, a benne élő Ackerman Mucidophyllus baktériumok biztosítják, amelyek butirátokkal táplálkoznak.

 

Ami a véleményem szerint még nagyon fontos, hogy ez a speciális ROST-KOMPLEX 48 óra után: 25%-kal növeli a Bifidobaktériumok számát 187%-kal növeli a Bacteroidetes baktériumok számát 30%-kal csökkenti a FIRMICUTES típusú hizlaló baktériumok arányát a vastagbélben!

 

Mint már a cikk II. részében említettük, az erős immunrendszer és a normál anyagcsere, a testsúly szempontjából is ideális bélflóra egyensúlya nagyon könnyen felborul.

 

Számos ok veszélyeztetheti a jó bélflóra, a MIKROBIOM nagy részét kitevő vastagbélflóra egyensúlyát. A teljesség igénye nélkül felsorolva, ilyenek a cukor, az antibiotikumok, és egyéb olyan gyógyszerek, amelyek hatnak a bolygó idegre is, továbbá a legtöbb élelmiszer-adalékanyag, mesterséges színezékek, aromák, tartósítószerek, stb.
Tehát tévedés azt gondolni, hogy kizárólag, csak antibiotikus kúra után érdemes pótolni a jó vastagbél élőflórát!
Megértem, ha egyesek tanácstalanok, és a nagy kínálat, valamint a reklámok okozta médiazaj miatt, laikusként nem tudják eldönteni, mi alapján válasszanak valóban hatékony probiotikumot.

 

Íme egy pár objektív szempont, hogyan válasszunk probiotikumot egy szakember szerint:

- Mindig azt hallod, legyen megfelelően diverzifikált. Mit jelent ez? Tartalmazzon minél többféle baktériumtörzset. A regeneratív medicina véleménye szerint, tartalmazzon minimum 5-7 esszenciális baktériumtörzset.
- Legyen megfelelő csíraszám a napi adagban. Mit jelent ez? Mindig nézzük meg a címkét, hogy a napi adagban hány baktérium van. Én azt tanácsolom, hogy a 35 milliárd felettiek mellett döntsenek!
- A probiotikum lehetőleg tartalmazzon prebiotikumot, olyan növényi rostot (pl. inulin), amely a jó bélőflóra táplálékát képezi, hogy hosszú távon túléljék a vastagbélben az esetleges kietlen körülményeket az újra telepítés folyamata alatt.
- A probiotikum, ha még tartalmaz úgynevezett post-biotikumokat (b-vitamin komplex és folsav) is, amelyeket normál esetben a jó bélflóra állít elő, önmaga életfeltételeinek és jó szaporodási körülményeinek biztosítására, akkor az sokkal hatékonyabb készítmény.
- És végül, ha az élőflórát olyan speciális DR kapszulában szerelték ki, amely csak a bélben oldódik, ez megvédi az élőflórát az epe- és gyomorsav maró hatásától, az élőflóra valóban eljut a vastagbélbe, ahol kifejtheti áldásos hatását úgy az immunrendszerre, mint az anyagcserére nézve!

Fedbond bélflóra egyensúly

 

FEDBOND ® PROBIOLOGIQ Élőflóra, további információ:

Összegzés a sikeres fogyókúra érdekében

Olvasd el e cikk I. és II. részét is, úgy lesz komplex rálástásod a témára. Hiszem, hogy csak akkor van esélyed betartani valamit, ha megérted miért van rá szükséged!

- Biztosítsd a vastagbél salaktalanítását, rendszeres tisztulását,
- Figyelj a táplálkozás minőségére és összetételére (több egészséges zsíradék, fehérje és rost fogyasztása, drasztikusan csökkentett magas GI-vel rendelkező szénhidrát), és
- Fogyassz prebiotikus hatású növényi rostokat!
- Segítsd évente kétszer kúraszerűen a vese- és máj méregtelenítő folyamatait és az epetermelést a jó zsírbontó képesség érdekében. Mint előző részben említettük, a zsírégetés csak a zsírbontás után lehetséges! Ha nem figyelsz a jó májműködésre, a mozgás és a torna sem hozza a tőle elvárt hatást, nem tudsz testzsírből fogyni, pedig ez lenne az egyetlen egészséges formája a súlycsökkentésnek!
- Pótold az emésztő enzimeket és
- Időnként frissítsd fel, pótold a vastagbél élőflóráját is.
- Megfelelő jódpótlással és vércukor szintet is szabályozó természetes növényi kivonatokkal segítsd a pajzsmirigy normál működését, a megfelelő mennyiségű hormonok termelését és a gyorsabb anyagcserét a termogenézis által!

A fentieket figyelembe véve és alkalmazva, a tested nem csak egy egészségesebb „jármű” lesz, az önbizalmad is nagyobb lesz. Ezek fontos pozitív tényezők, amelyek befolyásolják úgy a párkapcsolatok, mint társadalmi élet legkülönfélébb területeit.

 


Szerző: Tihor-Herczeg Kyra
anti-aging endokrinológus
kutató-termékfejlesztő,
Amerikai Anti-Aging Orvosi Akadémia tagja

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés