2024. Március 29. péntek


Hozzávalók

80 g Gyermelyi négytojásos fodrosmetélt

500 g áttört túró
2 db tojás
120 g cukor
50 g aszalt barack
1 tasak vaníliás cukor porcukor a szóráshoz
2 evőkanál olaj
1 csomag réteslap
6 evőkanál baracklekvár és barackpálinka a mártáshoz



ELKÉSZÍTÉSE:

A tojás sárgáját kikeverjük a cukor felével, a vaníliás cukorral, beletesszük a túrót és az apróra vágott aszalt barackot. Összekeverjük, és a maradék cukorral felvert kemény tojáshabbal lazítjuk. A végén belekeverjük a tésztát. Kiterített, olajozott réteslapba tekerjük, és 180-200 °C-on készre sütjük.

Az öntethez a lekvárt kevés vízzel kikeverjük, hogy megfelelő sűrűségű legyen, majd felforraljuk és beleöntjük a pálinkát. A felszeletelt, porcukrozott rétes mellé tálaljuk.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés