[1]Hozzávalók:80 g Gyermelyi négytojásos fodrosmetélt
500 g áttört túró 
2 db tojás 
120 g cukor 
50 g aszalt barack 
1 tasak vaníliás cukor porcukor a szóráshoz 
2 evőkanál olaj 
1 csomag réteslap 
6 evőkanál baracklekvár és barackpálinka a mártáshoz
Elkészítés:
A tojás sárgáját kikeverjük a cukor felével, a vaníliás cukorral, beletesszük a túrót és az apróra vágott aszalt barackot. Összekeverjük, és a maradék cukorral felvert kemény tojáshabbal lazítjuk. A végén belekeverjük a tésztát. Kiterített, olajozott réteslapba tekerjük, és 180-200 °C-on készre sütjük.
Az öntethez a lekvárt kevés vízzel kikeverjük, hogy megfelelő sűrűségű legyen, majd felforraljuk és beleöntjük a pálinkát. A felszeletelt, porcukrozott rétes mellé tálaljuk.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok:
