2021. Május 06. csütörtök

Fókuszban: Az aromaterápia

ájurvéda, illóolaj
Az illóolajok egészségre gyakorolt hatása és a mindennapi életben történő felhasználásuk nagy jelentőséggel bírt az ősi Indiában. Az ájurvédikus gyógyítás szerint a szervezet három összetevője egyensúlyba hozható illóolajok segítségével.
BŐVEBBEN


illóolajok
A természetes illóolajok bonyolult szerkezetűek, ennek köszönhetik egyedülálló gyógyító tulajdonságaikat. Az otthoni tárolás során azonban veszíthetnek hatóerejükből, ezért néhány szabályt érdemes betartani.
BŐVEBBEN


illóolaj, stressz
A szexuális vágy hiánya, álmatlanság, szorongás, idegesség – az állandósult stressz következményei, a gyógyír pedig a zsálya, a mézfű, a narancsvirág illóolajai lehetnek. Tünet is van még sajnos, de egy szakavatott aromaterapeuta legalább 40 illóolaj közül választja ki a nekünk leginkább megfelelőt.
BŐVEBBEN


Illóolaj

Az illóolajok igen sokoldalúak, egy-egy olaj többféle gyógyhatással is bír, ezért a 12 legszükségesebbel már kezelhetjük, illetve megelőzhetjük a leggyakoribb betegségeket. Érdemes készenlétben tartanunk őket házipatikánkban.


BŐVEBBEN


illóolajok, illóolaj

Az illóolajok segítik egymás hatását, ha keverékeket készítünk belőlük, azonban nem elég csakis hatásuk szerint összeönteni a különböző olajokat. Ahhoz, hogy az illat ne váljon szaggá, meg kell ismerkednünk az illatok típusaival, keverésük alapszabályaival.


BŐVEBBEN


illóolajok, aromaterápiás
Egy-egy aromaterápiás kezelés után nemcsak a panaszolt betegség tünetei javulnak, de bizonyos olajok képesek befolyásolni kedvünket, felélénkíteni lankadó figyelmünket. Hogyan használjuk az illóolajokat?
BŐVEBBENTovábbi cikkeink
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés