2021. November 27. szombat
Brit kutatók megállapították, hogy az alkoholfogyasztás akár havi fél kilogramm súlytöbbletet is eredményezhet. A potenciális hízás mértékét bárki kiszámíthatja egy netes kalkulátorral.

A kalkulátort egy brit patikalánc fejlesztette ki, és elindításakor hozták nyilvánosságra azokat az adatokat, amelyek szerint a briteknél túl sokan isznak többet az előírt határértéknél, ami életük folyamán súlyosan károsíthatja fizikai és mentális egészségüket.

alkohol, hízás

Az átlagos brit felnőtt heti két liter alkoholt fogyaszt – körülbelül három és fél korsó sört, vagy nyolc és fél nagy pohár bort, ami több mint ezer kalória pluszt jelent, és ülő életmód esetén három és fél héten belül fél kilós hízáshoz vezet. Becslések szerint a britek életük során testsúlyuk több mint 84-szeresét fogyasztják el alkohol formájában.

Az ALCulator nevű netes kalkulátor segítségével – neme, magassága, testtömege és alkoholfogyasztási szokásainak megadásával – bárki megtudhatja, hogy mennyivel iszik többet vagy kevesebbet az ajánlott szeszbevitelnél, és hogy ez hány kilóval növelheti súlyát egy év alatt. Így a brit felnőttek szembesülhetnek alkoholfogyasztásuk mértékével – nyilatkozta Nic Mortimer, a programot kifejlesztő Lloydspharmacy gyógyszerész főellenőre.


Forrás: Medipress

Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés