2020. Október 01. csütörtök

Hozzávalók 4 személyre:

• 1 kg sertéstarja

• 3-4 evőkanál mustár

• 2-3 evőkanál olívaolaj

• 3-4 gerezd fokhagyma

• 1 db citrom

• 20 dkg vargánya gomba

• só,

• fekete- fehér- és vörösbors keveréke

• 2 ek.  sertéssült fűszerkeverékGrillsertés

Elkészítés

A húsok előkészítése:

A felszeletelt húsok mindkét oldalát besózzuk, félretesszük. A fokhagymát a fokhagymapréssel szétzúzzuk, az olajhoz tesszük csakúgy, mint a mustárt és a borsőrlőn frissen őrölt vagy tört borsot. Egy egész citrom levét belefacsarjuk. Összekeverjük, bekenjük a húsokat a páccal, egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A gomba előkészítése :

A gombát felszeleteljük, max 2 mm-es vastagságúra, összekeverjük a vargányás sertéssült fűszerkeverékkel, egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Sütés:

Rárakjuk a húsokat a grillrácsra, 8-10-perc elteltével megfordítjuk, ráhalmozzuk a gombát.

Extra tipp:

Reszelt sajtot is tehetünk a hússzeletekre.

A megmaradt pácalapokat botmixerrel eldolgozzuk, 2-4 dl 20%os tejföllel összekeverjük, ami remek feltétje lehet a megálmodott köretnek (pl. steak burgonya, klasszikus hagymás vagy vajas törtburgonya).



Ossza meg: Kövessen minket:



Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés