2018. Március 24. szombat

Hallás

halláskárosodás, hangos zene
Régóta tudjuk, hogy a túlzottan nagy hangerővel hallgatott zenelejátszók halláskárosodást okozhatnak. Az iPodok és zajszűrős fülhallgatók korában a probléma aktuálisabb, mint valaha volt.
BŐVEBBEN


nagyothallás
A nagyothallás igen sok fajtája ismert az enyhe halláscsökkenéstől a teljes süketségig. A probléma súlyától függően hallókészülékkel, vagy akár összetettebb, mikrosebészeti rekonstrukciót igénylő műtéttel orvosolható.
BŐVEBBEN


zenét hallgató férfi, halláskárosodás
Ahogy a 85 decibeles vagy annál hangosabb szövőgép, úgy a 100 decibellel dübörgő hangfal is okozhat halláscsökkenést. Fülünk számára az igazi kihívást azonban a hordozható lejátszók fülhallgatója jelenti.
BŐVEBBEN


hallás
Az általunk hallott hangok tulajdonképpen a környezetünkben létrejött rezgések egy meghatározott hányada. Füleink feladata e rezgések felfogása és agyunk számára feldolgozható elektromos idegi impulzusokká alakítása.
BŐVEBBEN


Halláskárosodás, hallásvesztés
A hallásvesztés gyakorta oly lassan és fokozatosan jelenik meg, hogy jó ideig még csak észre sem vesszük, máskor viszont egy hirtelen bekövetkező eset is okozhatja. A hallásvesztés azonban (okoktól függően) nem minden esetben visszafordíthatatlan.
BŐVEBBEN


Hallássérült
A halláscsökkenést sokan szégyellik, ezért nem keresik fel a szakorvost, pedig nem éri meg hosszú évekig a problémávall élni, hiszen a korszerű hallókészülékek révén egyszerű a megoldás.
BŐVEBBENTovábbi cikkeink

KÉRDEZZE SZAKÉRTŐNKET
Dr. Klenk Zsolt fogszakorvos
Dr. Klenk Zsolt
Fogszakorvos
Dr. Maglics Szilvia Fül-orr-gégész, audiológus szakorvos
Dr. Maglics Szilvia
Fül-orr-gégészet
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés